Er wordt geen QR-code gevraagd voor de aanwezigheid bij het verkiezingsdebat tussen de lijsttrekkers in het Land van Cuijk op 5 november om 19.30 uur in Myllesweerd te Mill. Dat is pas vereist bij de naborrel. D66 heeft daarom besloten niet deel te nemen aan dit debat.

Slecht voorbeeld

D66 vindt het een slecht voorbeeld wanneer politici en bestuurders voor zichzelf andere maatstaven aanhouden dan voor de rest van de inwoners. Iedereen moet bij een restaurant, in de bioscoop, het stadion of het theater een coronapas laten zien. Al loop je maar een lunchroom binnen voor een kopje koffie. Als politici zichzelf boven de regels plaatsen, verdwijnt terecht het draagvlak voor de maatregelen.

Er is ook geen reden waarom politici in deze situatie anders moeten worden behandeld dan andere inwoners. Er zijn voldoende manieren waarop zij hun standpunten aan inwoners duidelijk kunnen maken. Thomas van der Meer: “we zullen voor en tijdens het debat op 5 november in de nabijheid van Myllesweerd aanwezig zijn om met inwoners over onze standpunten in gesprek te gaan. Indien de organisatie zich wel aan de geldende regels gaat houden zoals die voor iedereen gelden komen we uiteraard wel naar het debat.”

Het debat van de Gelderlander is ook live te zien bij de Lokale Omroep Mill en Omroep Land van Cuijk. Zie voor frequenties www.lokaleomroepmill.nl en www.omroeplvc.nl.