Bregje van Lieshout is de lijsttrekker voor de afdeling van de SP in Het Land van Cuijk. Deze week is ze te gast in het radioprogramma Regelkevers bij Omroep Land van Cuijk (donderdag 18.00 uur) en de Lokale Omroep Mill (zaterdag 09.00 uur). In Regelkevers vertelt ze dat er geen getouwtrek was binnen hun partij rond het samenstellen van de kandidatenlijst. Weliswaar is er tussen de afdeling van SP Boxmeer en SP Cuijk een verschil in werkwijze, Boxmeer zet vaker de hakken in het zand en Cuijk zoekt meer naar de samenwerking. Maar binnen de SP Land van Cuijk heeft men volgens Bregje het beste van deze 2 afdelingen samen weten te brengen.

Geboren en getogen is Bregje in Gennep. Hoe ze al op jonge leeftijd politiek geïnteresseerd raakte, waarom de SP en hoe ze in Cuijk terecht kwam vertelt ze in Regelkevers. Ook gaat ze in op het systeem van vergoedingen binnen de SP. Zij mogen namelijk net als o.a. Tweede Kamerleden maar 25% van het salaris als gemeenteraadslid zelf houden, de rest gaat in de landelijke clubkas van de SP. Waarom zij dat geen belemmering vind om dan toch zoveel tijd te steken in deze tijdrovende politieke hobby komt aan de orde.

Volgende week hoort u in de reguliere Regelkevers Peter Verstegen van Forum voor Democratie Land van Cuijk. In de week voor de verkiezingen is er een compilatie van Regelkevers waarin de programmamakers via uitspraken van gasten in Regelkevers terug en vooruit kijken. Donderdag 25 en zaterdag 27 november is er een Regelkevers te horen met uitslagen van de verkiezingen en reacties vanuit de politieke arena. Daarna gaat Regelkevers in de wachtstand om de vorming van een coalitie niet te storen om na de witte rook van deze nieuwe gemeenteraad weer op te starten.

Het programma Regelkevers wordt gemaakt door Corné Kremers, Frank Peters en Herman van Gaal. Regelkevers is elke donderdag om 18.00 uur te horen bij Omroep Land van Cuijk en op zaterdag om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. Ook zijn de aflevering te beluisteren via alle podcastproviders en op www.regelkevers.nl.