De schoolkeuze die kinderen te wachten staat in het laatste jaar van de basisschool kan soms heel lastig zijn. Want naar welke school moet je nu gaan? De school om de hoek, of de school waar je vriendjes en vriendinnetjes naartoe gaan? Het belangrijkste is dat het een school is waar jij je thuis voelt. Daarom opent het Merletcollege haar deuren voor leerlingen uit groep 8.

Lesdag

Op woensdag 1 december van 9:00 tot 14:15 vindt de lesdag voor groep 8 plaats op het Merletcollege in Cuijk, Grave en Mill. Leerlingen volgen de hele dag korte lessen en kunnen zo ervaren hoe een echte dag op de middelbare school eruitziet: Elk uur een andere docent in een ander lokaal met een ander vak. Via de website kunnen leerkrachten hun groep, of ouders hun kind aanmelden.

Masterclasses

Voor leerlingen die meer willen leren over een bepaald vak zijn er masterclasses. Zo maak je uitgebreid kennis met een nieuw vak, de docent en het Merletcollege zelf. Een mooie kans voor leerlingen die met de lesdag verhinderd zijn of gewoon graag nog een keer de school bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een masterclass ‘sport’ in Mill, ‘creatieve techniek’ in Grave of ‘tto (tweetalig onderwijs)’ in Cuijk. Voor een compleet overzicht en aanmelden neem een kijkje op de website. De eerste masterclass is op 17 november en tot half februari 2022 is er bijna elke woensdagmiddag een te volgen.

Een schoolkeuze maken leerlingen natuurlijk niet alleen. Voor ouders/verzorgers zijn er op 16 en 17 november informatieavonden. Zodat ook zij alles over het onderwijs op het Merletcollege te weten kunnen komen. Meer informatie is te vinden op www.merletcollege.nl.