Wethouder v.d. Boogaart overhandigt bloemen en oorkonde aan Kees van Strijp (Foto: Cockie Kremers)

Kees en Piet van Strijp, uitbaters van café Broers in Sint Hubert, zijn de winnaars van de Ondernemersprijs van de gemeente Mill en Sint Hubert 2021. Elke derde vrijdag van november is het de Nationale Dag van de Ondernemer. Een initiatief van MKB-Nederland. In de gemeente Mill en Sint Hubert maakt men op die dag de winnaar van de Ondernemersprijs bekend. Deze verkiezing is een initiatief van De Neije Krant - inmill.nl en de gemeente Mill en Sint Hubert en wordt ondersteund door de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, het Ondernemers Collectief Mill, de Horecavereniging Mill en Sint Hubert en het toeristisch en recreatief platform Ontdek Mill.

Voor deze ondernemersprijs kon tot en met 30 oktober iedereen kandidaten aandragen. Bij het nomineren van een ondernemer ging het om zaken als klantvriendelijkheid, betrokken, service, inzet en ondernemersdrift. Maar in deze bijzondere coronatijd kon uiteraard ook de creativiteit van ondernemers meespelen. En veel inzenders deden dat.

De 5 meest genoemde en best beargumenteerde ondernemers en ondernemingen waren:

  • Café Broers Sint Hubert, Kees en Piet van Strijp
  • Sansi Party en Events Mill, Simone en Sander van der Wijst
  • Mill Home - Maarten Besemer
  • Piko Style Mill, Marie-Louise Konings
  • Innergo Bijzonder begeleiden Mill, Marleen Peters

Nadat totaal 8 juryleden punten gaven, bleken Kees en Piet van Strijp de meeste punten verzameld te hebben. Wethouder Jos van den Boogaart ging op vrijdagmiddag 19 november op pad om de winnaars te verrassen met de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert 2021.

In het juryrapport stond: Sinds Kees en Piet van Strijp verantwoordelijk zijn voor de exploitatie van het horecabedrijf hebben ze een grote klantenkring opgebouwd, met veel jeugd maar ook oudere generaties. Ze organiseren veel activiteiten en dat geeft een impuls aan de leefbaarheid van Sint Hubert. Toen de horeca dicht ging i.v.m. corona zijn ze heel creatief op de nieuwe situatie ingesprongen met online evenementen. Dit heeft gezorgd voor een stukje continuïteit in de bedrijfsvoering en meer klanten na openen van de horeca.

Ondanks de onzekere periode hebben ze de stap gewaagd het café over te nemen. Dit vereist durf en ondernemerschap. Ze geven hier gevolg aan door doorlopend een levendige kroeg te runnen waar altijd wat te doen is. De jeugd van Sint Hubert en de omtrek vindt hierdoor dichtbij vertier. Ook verenigingen in Sint Hubert vinden hier een plek voor hun activiteiten.

Dit was de laatste Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert. Vanaf 1 januari gaat deze gemeente immers op in de gemeente Land van Cuijk. Of en zo ja in welke vorm er in 2022 een ondernemersverkiezing georganiseerd zal worden, gaat men in de loop van het nieuwe jaar bekijken.