Foto: Cockie Kremers

Zondag 21 november tussen 12.00 uur en 14.00uur gaan Corné Kremers en Tom Raaijmakers tijdens hun lunchprogramma; ‘Het 12uurtje’ in gesprek met de voorstanders van de nieuwe gemeente Land van Cuijk, Ad Berends en Mark Janssen - van Gaal.

Op 23 januari 2020 stemde maar liefst 75% van kiezers tijdens het referendum voor aansluiting van de gemeente Mill en Sint Hubert bij het Land van Cuijk. Met een opkomst van 61% was dit een ongekende uitslag.

Drijvende krachten achter deze campagne waren Mark Janssen- van Gaal van de lokale CDA fractie en Ad Berends initiatiefnemer van de burgerinitiatief werkgroep en sinds kort lid van sociaal Liberaal LVC. Beide heren nemen nu verantwoordelijkheid en zijn lokaal kandidaat voor de nieuw te vormen gemeenteraad.

Tom en Corné gaan met hen in gesprek over hun standpunten en ambities voor het Land van Cuijk. Wat kunnen ze waarmaken van hetgeen ze toen voorstelde? Wordt de afstand burger - bestuurder niet veel te groot? Hebben inwoners zelf nog iets te zeggen in de nieuwe gemeente? Blijft er een gemeenteloket in Mill? Wie worden de nieuwe wethouders? En wat zijn de belangrijkste speerpunten voor de nieuwe gemeente.

Ook is er een gesprek met Martin Nabuurs. Hij was betrokken bij de oprichting van de Lokale Omroep Mill. Nu de L.O.M. per 1 januari door de gemeentelijke herindeling samen zal gaan met Omroep Land van Cuijk, kijken de programmamakers met Martin terug op 33 jaar Lokale Omroep Mill.
Ook is er het spelletje Pim Pam Pret, bellen ze met de winnaar van De Neije Krant prijsvraag en is het weer ElvisTime.

Benieuwd?

Luister dan a.s. zondag naar het radioprogramma ‘Het 12uurtje’ bij de Lokale Omroep Mill. www.lokaleomroepmill.nl en www.het12uurtje.nl.