In het Land van Cuijk zijn op dit moment 2 publieke lokale omroepen actief. In de gemeente Mill en Sint Hubert is dat sinds 1988 de Lokale Omroep Mill. In de 4 andere gemeenten is dat Omroep Land van Cuijk. Omdat er per gemeente maar 1 publieke lokale omroep mag zijn, gaan deze 2 omroepen per 1 januari 2022 samen door als Streekomroep Land van Cuijk. In die vorm maken zij straks radio- en televisieprogramma’s voor alle 33 kernen. Maar ook zorgen zij voor nieuws en informatie op de kabelkrant en via hun website www.omroeplvc.nl.

De laatste maanden is er door de vrijwilligers van 2 omroepen op alle niveaus enorm hard gewerkt aan de nieuwe omroep. Er is een nieuw bestuur geformeerd uit de 2 bestaande besturen met aanvulling van nieuwe bestuursleden. Er is gewerkt aan een nieuwe RTV-programmering en ook is er een nieuw PBO samengesteld. Dit Programma Beleidsbepalende Orgaan heeft als taak om het media aanbod van Omroep Land van Cuijk te controleren. Dit zodat de RTV-programma’s aansluiten bij de diverse doelgroepen in de gemeente Land van Cuijk en er voldoende variatie is in het aanbod.

Voor de vrijwilligers binnen de 2 huidige lokale omroepen is samengaan en samenwerken overigens niet vreemd. Op diverse gebieden is dit de laatste maanden al gedaan. Zo hebben techneuten bekeken wat er moet gebeuren om straks 1 gezamenlijke omroep te zijn, maar ook maakte men al gezamenlijk RTV-programma’s. Op 5 november verzorgde men bijvoorbeeld het politieke debat van de Gelderlander op Tv en op 10 november het debat wat de FNV organiseerde. Daarnaast kwamen alle lijsttrekkers diverse keren voorbij op Tv. Ook het politieke radioprogramma Regelkevers is sinds het voorjaar via de 2 omroepen te beluisteren. Hiermee laat men al zien hoe belangrijk een goed functionerende omroep is om inwoners te informeren rond hetgeen er leeft en speelt.

Ook de komende week is er volop samenwerking tussen de 2 omroepen om inwoners op de hoogte te houden rond de gemeenteraadsverkiezingen. Woensdag 24 november hoort u overdag tussen alle muziek door de nodige informatie en vanaf 17.00 uur zijn er interviews, tussenstanden en uitslagen te horen en zien van de gemeenteraadsverkiezingen. Ook dit alles bij zowel Omroep Land van Cuijk als de Lokale Omroep Mill. Check voor frequenties www.lokaleomroepmill.nl en www.omroeplvc.nl.

Vrijwilligers

De nieuwe (streek)Omroep Land van Cuijk kan altijd vrijwilligers gebruiken. Men wil vooral het team cameramannen en vrouwen uitbreiden. Dit om ervoor te zorgen dat alle gebeurtenissen in het hele Land van Cuijk straks vastgelegd kunnen worden. Daarnaast zijn uiteraard ook programmamakers voor zowel radio als televisie welkom, kan men interviewers, tekstschrijvers, journalisten, fotografen en techneuten prima gebruiken. Kortom, op zoek naar een leuke hobby waarmee je veel kijkers en luisteraars een groot plezier doet? Neem contact op met Omroep Land van Cuijk of de Lokale Omroep Mill. Zie voor contactgegevens www.omroeplvc.nl of www.lokaleomroepmill.nl.