Weet u hoeveel elektriciteit en gas u verbruikt? En welke apparaten veel stroom gebruiken? Zo’n 98 procent van uw energierekening gaat op aan kosten waar u zelf invloed op heeft. Goed inzicht daarin kan u helpen energie én geld te besparen. Energie besparen hoeft bovendien niet ingewikkeld te zijn, er zijn veel bespaartips die u meteen kunt toepassen. De gemeenten in het Land van Cuijk helpen u graag op weg met onderstaande initiatieven.

Energiebespaaractie voor huurders

Voor grote maatregelen is meestal toestemming van de verhuurder nodig. Voor de kleine(re) maatregelen geldt dit niet. U kunt hier zelf mee aan de slag. Ontdek hoe u energie kunt besparen tijdens een bezoek van een energiebespaarcoach, of door het lenen van een energieverbruiksmanager of een luchtkwaliteitsmeter.

Collectieve advies- en inkoopactie voor woningeigenaren

Koop samen met andere inwoners duurzame maatregelen in bij lokale en regionale aanbieders, zoals zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Om geïnteresseerde bewoners zoveel mogelijk te ontzorgen, stelt Winst uit je woning op maat gemaakte adviezen en offertes samen, zodat u niet zelf op zoek hoeft te gaan naar onafhankelijk advies en een vergelijking van prijzen en aanbieders. Woningbezitters krijgen een scherp aanbod door grootschalige inkoop.

Digitaal energieloket Brabant Woont Slim

Het is soms lastig om te bepalen hoe u gaat beginnen met het verduurzamen van uw huis en wat het beste past bij uw wensen en portemonnee. Geen woning is hetzelfde, het is altijd goed om naar de specifieke woonsituatie te kijken. Voor alle vragen over het verduurzamen van uw woning kunt u terecht bij het digitaal energieloket van Brabant Woont Slim.

Duurzaamheidslening

U kunt bij de gemeente geld lenen om uw woning energiezuinig(er) te maken. Als woningeigenaar/bewoner van een bestaande woning kunt u tegen gunstige voorwaarden geld lenen om de woonlasten te verlagen. Zo kunt u een duurzaamheidslening aanvragen voor allerlei energiebesparende maatregelen, zoals voor dakisolatie en de aanschaf van een warmtepomp.

Meer informatie?

Ga voor meer informatie over aardgasvrij wonen, energie besparen en energie opwekken naar de gemeentelijke website en kijk op duurzaam. Of neem contact op met uw gemeente. Vraag dan naar de duurzaamheidsmedewerker, we helpen u graag verder!

Dat doen we bijvoorbeeld met de Weetkeet van Brabant Woont Slim. Op koopzondag 28 november van 12.00 tot 17.00 uur kunt u met al uw vragen over energie besparen terecht op het Raadhuisplein in Boxmeer. En van 10 tot en met 12 december staat de Weetkeet op de Kerstmarkt Land van Cuijk op de Brink in Sint-Anthonis.

De gemeenten in het Land van Cuijk werken samen aan een Energiek Land van Cuijk met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. We richten ons hierbij op drie stromingen: energie besparen, duurzaam elektriciteit opwekken en aardgasvrij wonen.