Voor de openingstijden van d’n Inloop: neem hierover contact op met Langenboom Zorg Centraal of de Wis. De Computerinloop gaat tot nader bericht niet door.

DigiD

Veel overheidszaken regelt u tegenwoordig met een digitaal identiteitsbewijs via het internet: de DigiD. U vraagt het zelf aan.
Wat is een DigiD?
Het is een middel om uzelf op het internet te identificeren, een soort elektronische handtekening, waarmee u bewijst dat u daadwerkelijk de persoon bent die u beweert te zijn. De DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Beide mag u zelf bedenken.
Met DigiD kunt u terecht bij organisaties zoals de Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank (SVB), UWV, CAK, Donorregister, CBR en RWD. Daarnaast werken nog diverse instanties en gemeentes met de DigiD.

DigiD aanvragen

Ga naar de website https://www.digid.nl.
Klik links op de knop Aanvragen of activeren.
Klik op Aanvraagformulier DigiD.
Klik in het veld onder 'Burgerservicenummer' en vul daar uw burgerservicenummer in. Dit nummer staat op uw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs en zorgpas.
Vul daarna alle gegevens in, zoals geboortedatum, postcode etc.
Klik op Volgende.
Klik in het veld onder 'Gebruikersnaam' en typ de gewenste gebruikersnaam. De gebruikersnaam bedenkt u zelf: minimaal 6 en maximaal 32 karakters lang (geen spaties).
Klik in het veld onder 'Wachtwoord' en typ het gewenste wachtwoord. Dit wachtwoord moet bestaan uit minimaal een kleine letter, een hoofdletter, een cijfer en een leesteken (bijvoorbeeld @, % of *). Het wachtwoord is minimaal 8 en maximaal 32 karakters lang (geen spaties).
Klik in het veld onder 'Herhaal wachtwoord' en vul nogmaals het wachtwoord in.
Vul uw telefoonnummer in en uw e-mailadres in.
Klik op Volgende.
Als u een mobiel nummer hebt opgegeven, ontvangt u nu een sms-code. Klik in het veld onder 'Vul de code in die u op uw telefoon heeft ontvangen' en typ de code die u op uw telefoon hebt ontvangen.
Klik op Volgende.
Er is (ook) een code gestuurd naar uw e-mailadres. Ga naar de e-mail (zonder het venster met de DigiD-aanvraag te sluiten!) en noteer de code.
Klik in het veld onder 'Vul de code in die u via e-mail heeft ontvangen' en typ de code die u per mail hebt ontvangen.
Klik op Volgende.
U ontvangt binnen drie werkdagen een activeringscode via de post. Rond met deze code de DigiD-aanvraag af. Dit heet activeren (doen, binnen 21 dagen).

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop dus niet door. Héb je corona: beterschap. Heb je het niet: zorg dat jezelf en anderen gezond blijven.