Foto: Ed van Alem

De burgemeester van Boxmeer, Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert en de loco-burgemeester van Sint Anthonis hebben recent de eerste exemplaren overhandigd gekregen van de afscheidsboeken van hun gemeente.

Vijf journalisten uit het Land van Cuijk werkten twee jaar lang aan de productie van vijf rijk geïllustreerde boeken die elk een terugblik vormen op bijna vier decennia (1986-2021). De boeken zijn bedoeld als een tastbare vorm van afscheid in verband met het einde van de zelfstandigheid van de gemeenten op 1 januari 2022. Aan de basis van de boeken lag het rijke fotoarchief van de Oeffeltse persfotograaf Ed van Alem. Die fotojournalist legde de afgelopen 35 jaar zo’n beetje alles en iedereen in en uit het Land van Cuijk vast op de gevoelige plaat. De Boxmeerse schrijver Geurt Franzen schreef de teksten voor Houdoe Boxmeer. Journalist René Megens verzorgde die klus voor de boeken Houdoe Cuijk en Houdoe Mill en Sint Hubert. Henk Baltussen nam Houdoe Sint Anthonis voor zijn rekening terwijl journalist Joost Ariaans de teksten voor Houdoe Grave schreef.

De burgemeesters toonden zich op 10 november zeer verguld met de ontvangst van de eerste exemplaren. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekwinkels in het Land van Cuijk en in de webshop van Uitgeverij Reinaert en kosten 24,95 euro per stuk. De productie is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de vijf gemeenten.

Bij de foto:
Burgemeester Karel van Soest met Houdoe Boxmeer, burgemeester Wim Hillenaar met Houdoe Cuijk, Toon van Asseldonk met Houdoe Grave, Antoine Walraven met Houdoe Mill en Sint Hubert en loco-burgemeester Huub Bellemakers met Houdoe Sint Anthonis.