Foto: Cockie Kremers

In 1980 studeerde Hans Vollenbrock af als tandarts en op 8 december van dat jaar opende hij zijn eigen praktijk aan de Langenboomseweg in Mill. Op 23 december is het zijn laatste werkdag voordat hij van zijn pensioen gaat genieten. “Nee, er komt geen afscheidsreceptie, dat past niet bij mij. Deze week krijgen al mijn patiënten die de afgelopen twee jaar geweest zijn een brief waarin ik hen bedank en een toelichting geef over het sluiten van mijn praktijk, en dat was het dan. De laatste maanden heb ik van iedereen persoonlijk afscheid genomen.” Met een goed gevoel draagt hij zijn patiëntenbestand over aan tandarts Tom Gunnink.

Via Jos Althuyzen kwam Hans Vollenbrock in Mill terecht. “Ik was in mijn studietijd goed bevriend geraakt met Jos en was aanwezig bij de opening van zijn fysiotherapiepraktijk aan de Nachtegaalstraat in Mill. Ik was zoekende naar een plek om een eigen praktijk te beginnen en Jos opperde om in Mill te starten. Daarvoor was ik eerlijk gezegd nog nooit in Mill geweest.” Hans vertelt dat burgemeester van Berkel hem heeft geholpen met het vinden van een praktijkruimte. “Ik had contact met hem opgenomen om kenbaar te maken dat ik in Mill een tandartspraktijk wilde beginnen. Hij ging direct makelaars bellen en daar is dit pand toen uitgekomen.”

Hans is geboren in het Twentse Delden en groeide op in Enschede. Sinds zijn studie woont hij in Nijmegen. Spijt van zijn komst naar Mill heeft hij nooit gehad. “Het dorpse en persoonlijke zorgde ervoor dat ik hier altijd met plezier heb gewerkt. In eerste instantie was het de bedoeling dat we hier ook zouden komen wonen. Daar hebben we uiteindelijk toch niet voor gekozen, vooral om privé en werk echt gescheiden te kunnen houden.”

Er was vanuit diverse kanten belangstelling voor de overname van de praktijk. “Ik had ondertussen Tom Gunnink een paar keer ontmoet en dat voelde goed. Ik wilde niet dat mijn patiënten naar weet ik veel waar moesten. Ik heb mede dankzij mijn patiënten een goed leven gehad en ik wil dit alles goed overdragen en afsluiten. Tom is daar zeer geschikt voor, hij nam 2 jaar geleden de praktijk van Hans Welink over en op deze manier nu ook mijn patiënten.”

Tom Gunnink studeerde in 2008 af als tandarts en is sinds 1 januari 2020 eigenaar van Tandartspraktijk Mill. “Ik werkte al een jaar of tien in Cuijk als tandarts. Mijn vrouw (Edith Bons) is huisarts in Mill en zij kon de praktijk overnemen van Leo Veelers. In een gesprek zei Leo dat tandarts Hans Welink op zoek was naar iemand die de praktijk over wilde nemen. En zo ben ik ook in Mill terecht gekomen.” En het bevalt hem hier prima.

Patiënten zullen weinig merken van de overdracht van Hans Vollenbrock aan Tom Gunnink. “We gaan alle patiënten invoeren in ons administratiesysteem.” Edith en Tom hebben plannen voor de nieuwbouw van een tandartsen- en huisartsenpraktijk aan de Oude Langenboomseweg in Mill. In de loop van 2022 zal deze gerealiseerd worden.