Lees je graag en wil je jouw passie voor lezen delen? Beheers je de Nederlandse taal en kun je je goed inleven in iemand anders? Geloof jij dat verbinding en educatie onderscheidend zijn voor de toekomst van een kind? Sluit je dan aan bij de VoorleesExpress!

Met de VoorleesExpress kun jij een verschil maken voor een kind in je omgeving. Samen met het kind en de ouders laat je taal op allerlei speelse manieren beleven en help je het kind in de taal- en leesontwikkeling.

BiblioPlus is op zoek naar creatieve vrijwilligers die met kinderen én de ouders aan de slag gaan. Je gebruikt je ervaring, doet tijdens e-learnings nieuwe kennis op, combineert deze met digitale en taal stimulerende mogelijkheden.

Een vrijwillige voorlezer komt 20 keer op een vaste tijdstip een uurtje voorlezen. Als voorlezer laat je de kinderen én de ouders kennismaken met interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Samen met het gezin kijk je hoe het voorlezen het best past in hun thuissituatie. Je wordt daarbij begeleid door een coördinator.

Naast enorme voldoening, ontvang je een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek waarmee je boeken, e-books, luisterboeken en gratis online cursussen kunt volgen.

In Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave en Mill en St. Hubert starten binnenkort nieuwe voorleestrajecten. Wil jij ook bij een gezin thuis voorlezen? Meld je dan aan via www.biblioplus.nl/voorleesexpress.