V.l.n.r. Manon Straatman, Doreen de Hoog, Frank Roefs, Boudewijn Tooren en Jacco Raymakers (Foto: Martin van Staveren)

Herenboeren Land van Cuijk en locatie Bronlaak van DeSeizoenen hebben de intentie uitgesproken om samen te werken aan een initiatief voor een biologisch-dynamische boerderij waar inwoners van Land van Cuijk van mee kunnen profiteren.

Ongeveer gelijktijdig ontstond in 2021 op twee verschillende plekken in het Land van Cuijk het idee om een boerderij op te richten. Een boerderij waar volgens het principe van natuurinclusieve landbouw samen lokaal voedsel wordt geproduceerd. Zo startte een groep met Herenboeren Land van Cuijk. Tegelijkertijd nam Bronlaak het initiatief om de boerderij en tuinderij die daar al aanwezig zijn uit te breiden, zodat naast de bewoners van Bronlaak in de toekomst ook zo’n 200 - 250 inwoners uit het Land van Cuijk en omgeving kunnen eten van het voedsel dat daar wordt geproduceerd. Deze twee initiatieven zijn nu samengekomen. Samen trekken wij op om dit mooie initiatief verder te onderzoeken op haalbaarheid.

Het initiatief wijkt af van de normale werkwijze van Herenboeren, maar het principe blijft hetzelfde; mensen uit de omgeving kunnen zich aansluiten bij het initiatief en zo wekelijks een voedselpakket ophalen met biologisch-dynamische producten. De partijen gaan samen onderzoeken of voldoende leden zich willen aansluiten bij het initiatief. Dit is nodig om het financieel en praktisch haalbaar te maken. Het doel is om deze zogenaamde ‘hybride boerderij’ begin 2022 op te richten om in het voorjaar echt van start te kunnen gaan.

Meer weten over de hybride boerderij?

Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website www.herenboerenlandvancuijk.nl.