Vandaag, donderdag 16 december worden tussen 16:00 en 21:00 uur een zestal helikopters van de Koninklijke Luchtmacht bijgetankt op vliegbasis Volkel. De helikopters, afkomstig van het Defensie Helikopter Commando (DHC) vliegbasis Gilze-Rijen, nemen deel aan de oefening ‘Joint Falcon’.

Hot Pit Refuel

Het bijtanken van de zes helikopters gebeurt met draaiende motoren. Naast deze zogenaamde ‘Hot Pit Refuel’ zullen ook eenheden van de Luchtmobiele Brigade aan boord gaan. Vliegbasis Volkel stelt ter ondersteuning brandweer-, luchtverkeersleidings- en tankwagencapaciteit ter beschikking.

Voor het personeel van vliegbasis Volkel is het van belang om te oefenen in het bijtanken en afhandelen van vliegtuigen en helikopters van andere vliegbases uit binnen- en buitenland.

Joint Falcon

De oefening ‘Joint Falcon’ draait om geïntegreerd joint optreden: het samenwerken, plannen en optreden samen met de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht. De voormalige vliegbasis De Peel zal als oefenlocatie dienen waar diverse soorten van luchtmobiel optreden zal worden beoefend.

Wilt u meer weten over vliegbewegingen, zie http://www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766.

Eventuele klachten kunnen worden ingediend via http://www.luchtmacht.nl/geluidshinder.