Wilbertoord. Ook dit jaar mogen we weer genieten van een sfeervolle wensboom op het plein. Een plek om samen te komen en de vreugde van de lichtjes voelen, een plek die voor iedereen hetzelfde is maar voor een ieder iets anders betekent. Juist nu in deze bijzondere bizarre tijd hopen we dat de wensboom bij iedereen vreugde brengt op een plek waar iedereen gelijk is. Het gevoel van saamhorigheid. Voor iedereen een andere gedachte, voor de een alleen een gevoel en voor de ander een mooie plek om een mooie kerstwens te delen.

In ons mooie dorp Wilbertoord een extra dank voor de kerst werkgroep die er ook dit jaar weer voor gezorgd hebben dat het er weer sfeervol uitziet. Dank aan Esther, Evelien, Marloes, Maria en Ria. Maar ook dank voor Mark zodat we ook boven in de boom erbij konden, en Jo de lichtjes hangen er weer perfect in.

Vanuit Wilbertoord willen wij iedereen een mooie tijd toe wensen zoals u dat zelf wenst. Iedereen zal het ermee ins zijn dat op dit moment gezondheid extra belangrijk is, zorg goed voor u zelf en voor elkaar.

Langenboom

Na het succes van vorig jaar wilden wij in Langenboom opnieuw een prachtige wensboom plaatsen. De kerst werkgroep bestaande uit: Silvia, Elly, Karlijn, Renate, Amica, Corry, Angelique, Henriëtte en Gerdy wilden de boom dicht bij de kerstmarkt zien schijnen. Nu de kerstmarkt helaas toch niet door kan gaan, zijn we des te blijer met een mooie lichtjesboom bij de kerk.

De boom staat dit jaar symbool voor samen staan we sterk, dit met het prachtig plan voor ons dorp in het achterhoofd en alle werk wat hiervoor door vele inwoners is verzet. De kinderen in Langenboom krijgen op school (of af te halen bij bakker Verkerk) een mooie kersthanger die ze mogen versieren en in de boom mogen komen hangen. Je mag er een wens op zetten, maar een mooie versierde hanger is ook prima.

De corona gooit ook dit jaar roet in het eten en zorgt ervoor dat er weer meer mensen alleen zijn tijdens de feestdagen, wij hopen dat we een klein beetje licht kunnen brengen met de mooie wensboom en lampjes in de bomen bij het hertenkamp.

Laten we goed voor elkaar zorgen en hopen dat 2022 in alle facetten een beter jaar wordt.

Vanuit Langenboom wensen wij iedereen fijne dagen en tot in het nieuwe jaar.

Sint Hubert

In Sint Hubert hadden we dit jaar heel graag activiteiten willen organiseren rondom onze mooie kerstboom, maar helaas konden deze niet doorgaan. Desondanks hebben we samen met Stichting jeugdbelangen, de Zorgschakel en de oudervereniging van De Schare de wensboom weer mogelijk kunnen maken.

Afgelopen vrijdag 10 december zijn we gestart met een groep van vrijwilligers in de verschillende dorpen en ondanks wat logistieke tegenslag is het weer gelukt om de bomen te plaatsen. In Sint Hubert heeft de Zorgschakel op zaterdag de boom weer aangekleed met kerststal en trein. En op zondag hebben we de verlichting en de kerstballen in de boom gehangen. De boom zal verder nog aangekleed worden met de kerstballen die door de leerlingen van basisschool de Schare gemaakt zijn.

De reacties op de sociale media zijn alvast weer hartverwarmend en we hopen dat de kerstbomen in de vier dorpen weer een mooie start zijn voor een gezellige kerst.

Vanuit Sint Hubert een fijne kerst voor iedereen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Mill

In Mill staat de wensboom in verbinding met de kerk en de kerststal via het zogeheten wenspad. Het wenspad wordt gevormd door meerdere kleine wensbomen die nu bewust nog niet zijn versierd. Inwoners en bezoekers worden van harte uitgenodigd, o.a. via deze oproep en de Social Media, om zelf kerstwensen te maken en deze voor of in de kerstvakantie met een eigen gemaakte kerstdecoratie in te hangen. Knutseltips zijn te vinden op facebook en instagram. De kerst werkgroep Mill hoopt dat de wensbomen flink vol komen te hangen met mooie kerstwensen en veel mensen toch een lichtpuntje hebben aan wensboom, wenspad en de kerststal. Het is vanzelfsprekend niet de bedoeling om de kerststal te betreden.

De lichtjes van de wensboom zijn dit jaar ontstoken door onze nieuwe pastoor James en de kerk is speciaal opengesteld op vrijdag 24 december tussen 14:00 uur en 17:00 uur om op je eigen manier even in de kerk stil te staan bij de betekenis van het kerstfeest en daarna je eigen kerstwens buiten in de wensbomen hangen. Er is ruimte genoeg om afstand tot elkaar te houden.

Door WSV Amicitia is een 22 km lange wandeltocht uitgezet met begin- en eindpunt de wensboom in Mill. Ga daarvoor naar www.wsvamicitia.nl en kijk bij wandeltochten voor de routebeschrijving, de routekaart en zelfs een route gpx. Je kunt natuurlijk ook van wensboom naar wensboom lopen of fietsen en op een ander moment de andere wensbomen bezichtigen. Fijn om dit samen met iemand te doen. Nodig hiervoor gerust iemand uit, tijdens een wandeling heb je aandacht voor elkaar en ben je in beweging.

Vanuit Mill bedankt de kerst werkgroep alle vrijwilligers en sponsors voor de dorpskracht bij de realisatie van de wensbomen en wenst iedereen een goede gezondheid, verbinding met en aandacht voor elkaar.