Het Senioren Hobby Centrum (SHC) Mill is al ruim 15 jaar aan het zoeken naar een definitieve locatie. Van de huidige locatie Hoogstraat (huurpand van de gem. Mill) is het contract per 1 januari 2024 opgezegd. Alle opties voor een nieuwe locatie ( meer dan 15 ) in die jaren waren om verschillende reden niet haalbaar. De oplossing: met medewerking van de gemeente Mill en stichting bestuur Cultureel Centrum Myllesweerd, zijn er nu mogelijkheden om het SHC te integreren binnen het Cultureel Centrum.

Een werkgroep van 9 leden ( bestuursleden Myllesweerd-bestuursleden SHC en ambtenaren van de gem. Mill) hebben een plan uitgewerkt om verhuizing mogelijk te maken. De nieuwe gemeenteraad Land van Cuijk zal voorjaar 2022 een definitief besluit nemen. Bij groen licht moet in een vrij korte periode vele zaken geregeld worden. Het bestuur van het SHC is bijzonder blij dat specialisten van de bank gaan begeleiden vanuit Rabo Club Support: het programma waarmee Rabobank de sport- en cultuurverenigingen uit onze regio ondersteunt bij het realiseren van hun ambities. Bij het uitvoeren van de verhuisplannen krijgt de vereniging 1-op-1 begeleiding van een expert op het gebied van het bouwen van clubfaciliteiten. Het Senioren Hobby Centrum – Mill streeft ernaar om de bouw op 1 januari 2024 af te ronden.

Het deelnemersaantal van het Senioren – Jeugd Hobby Centrum – Mill groeit al jaren in een rap tempo. Waar de club in 2006 startte met 50 man en een tijdelijke locatie, telt de populaire organisatie nu 260 deelnemers, afkomstig uit 23 dorpen uit de regio Land van Cuijk. De locatie Hoogstraat heeft de status van een sloop pand, en is eigenlijk al jaren te klein voor het huidige aantal deelnemers. De nieuwe locatie krijgt een vloer oppervlakte van 350 m2. De verhuizing is een groot project. Daarvoor is specifieke kennis en expertise nodig, en daarom mag het Senioren