In het centrum van Mill bouwt Hendriks Bouw en Ontwikkeling in opdracht voor Mooiland 39 sociale huurwoningen. De gemeente was voornemend de Hoogstraat van de Bernhardstraat tot de Dr. Moonsstraat tijdelijk af te sluiten gedurende de werkzaamheden. Diverse ondernemers in het centrum waren hier echte niet blij mee. Na bemiddeling door het Ondernemers Collectief Mill zoekt de gemeente en de aannemer nu naar een oplossing, zodat de Hoogstraat voor doorgaand verkeer toch open kan blijven en de werkzaamheden geen vertraging op zullen lopen. De verwachting is dat de bewoners rond oktober 2022 de sleutels ontvangen van hun nieuwe woning.

Diverse typen huurwoningen

Op de hoek van de Oranjeboomstraat, Hoogstraat en Bernhardstraat liggen twee terreinen: Vlaar en Woonhof. In de Bernhardstraat ligt het derde te bebouwen terrein. Op Vlaar bouwt Mooiland tien appartementen, op Woonhof drieëntwintig appartementen en vier nultredenwoningen en aan de Bernhardstraat komen twee nultredenwoningen. De realisatie van deze woningen is het slotstuk van de ontwikkeling van het Centrumplan Mill.

Verhuur 39 woningen

Reageren op een van de woningen is nu nog niet mogelijk. Mooiland verwacht dat de woningen begin januari 2022 te huur worden aangeboden op www.mijnwoningzoeken.nl. Meer informatie over dit project leest u op www.Mooiland.nl/nieuwbouw. Geïnteresseerden kunnen hier ook een interesseformulier invullen. Zij worden dan op de hoogte gehouden als de verhuur start.