De Neije Krant blijft wekelijks verschijnen in Langenboom, Mill, Sint Hubert en Wilbertoord. Tot nu toe omschreven we dit als, wij verschijnen in de gemeente Mill en Sint Hubert. Maar noemen we dat dan vanaf nu de voormalige gemeente Mill en Sint Hubert? Of is er een andere naam of omschrijving waarmee men kan weten dat we Langenboom, Mill, Sint Hubert en Wilbertoord bedoelen?

Niet alleen De Neije Krant vraagt zich dit af. Er zijn meerdere organisaties die regelmatig samenwerken en een overkoepelende naam of binding missen. Denk aan de 4 carnavalsverenigingen die activiteiten op elkaar afstemmen in, precies, de gemeente Mill en Sint Hubert. Er is een verkeersplatform actief in, inderdaad, de gemeente Mill en Sint Hubert. Er zijn echter meer culturele, belangen, sport en muziekverenigingen binnen de gemeente Mill en Sint Hubert die samenwerken en aan hebben gegeven dit te willen blijven doen. Uit een zoektocht door onze redactie is alleen het Toeristisch en Recreatief Platform Ontdek Mill een overkoepelende organisatie die actief is in en voor de 4 dorpen van de huidige gemeente Mill en Sint Hubert.

Maar hebben we 1 verzamelnaam voor de 4 kernen Langenboom, Mill, Sint Hubert en Wilbertoord binnen de totale gemeente Land van Cuijk? Of is het woordje “voormalige” voldoende? Heeft u een leuke suggestie? Laat het lezen via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een briefje naar Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill.