Over een paar dagen gaat de gemeente Mill en Sint Hubert op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Door corona kon het geplande Winterfestijn als afscheid van de gemeente jammer genoeg niet doorgaan. Maar gelukkig komt er toch een blijvende herinnering; een uitkijktoren op de oude vuilnisbelt, het hoogste punt van de gemeente Mill en Sint Hubert. ‘Een mooie plek om de vier kernen te overzien én een weids zicht te hebben op het Land van Cuijk’.

Samen met Ontdek Mill heeft het college nagedacht over een alternatief afscheidscadeau voor alle inwoners. Burgemeester Antoine Walraven: “Toen we besloten dat het feest definitief niet door kon gaan, hebben we vrij snel de knop omgezet. Wat kan dan wel? Met de uitkijktoren op de hoge bult nabij de Graafseweg geven we jong en oud een blijvende herinnering aan onze gemeente. Het heeft tevens symbolische waarde, het uitzicht verbindt de vier kernen aan elkaar en geeft een weidse blik over de nieuwe gemeente Land van Cuijk.”

Spelen of een momentje rust

Voorzitter van Ontdek Mill en mede initiatiefnemer Bart van Hees vult aan: “Het is echt heel leuk dat de toren er gaat komen. Het was al langer een wens die we steeds vanuit verschillende inwoners terug hoorden komen. Het is een prachtige aanvulling van het al mooie wandelgebied in onze gemeente. De toren kan spelenderwijs gebruikt worden maar het kan ook een plek zijn voor een momentje rust. Voor ieder wat wils.”

Enthousiaste partners

Omdat de gemeente Mill en Sint Hubert vanaf 1 januari niet meer bestaat zal de uitvoering door de nieuwe gemeente worden gedaan. Dit is al zo besproken. Afgesproken is dat Ontdek Mill de coördinatie blijft houden in het vergunningentraject en de uitvoering. Bart van Hees: “We hebben al een aantal lokale partners gevonden die enthousiast zijn en mee willen helpen aan de bouw van de toren. We weten nog niet hoe lang de voorbereiding precies gaat duren, maar hopen dat de toren er rond de zomer zal staan.”