Met ingang van het nieuwe jaar gaan er voor de huishoudelijke afvalinzameling enkele dingen veranderen. We zetten dit voor u op een rijtje.

Digitale afvalkalender

De afvalkalender verstrekken we niet meer huis-aan-huis op papier. De digitale afvalkalender voor 2022 is binnenkort digitaal beschikbaar via www.afvalaanbieden.nl. U kunt de afvalkalender raadplegen via DeAfvalApp of via de website downloaden. U kunt de afvalkalender via de website downloaden. Vanaf 1 januari vindt u de kalender op de www.gemeente-landvancuijk.nl.
Mocht u er niet uitkomen, neem dan contact op met 0485-338 352.

DeAfvalApp

U kunt de afvalkalender ook raadplegen via DeAfvalApp. Via deze app krijgt u ook berichten wanneer er storingen zijn in de huis-aan-huisinzameling, bijvoorbeeld bij extreme weersomstandigheden. De app is te vinden in de Appstore of Google Play. Hieronder ziet u het bijbehorende icoon.

Mocht u er niet uitkomen dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 0485-338 352.

Nieuwe inzamelaar

Vanaf 1 januari 2022 zamelt Van Kaathoven het huishoudelijk afval in. In sommige gevallen verandert de inzameldag. Het kan ook voorkomen dat het tijdstip van inzameling wat anders is. Dus dat wat vroeger of juist wat later op de dag bij u ingezameld wordt. Wij vragen u hier rekening mee te houden. Extra belangrijk dus dat de gft-container, de plastic PMD-zak en de blauwe tariefzak voor 07.00 uur van de inzameldag aan de weg staan.

Nieuwe organisatie

Tot nu toe is de afvalinzameling voor de zes gemeenten in het Land van Cuijk en Boekel altijd apart georganiseerd vanuit een gemeenschappelijke regeling. Dit was een aparte organisatie met een eigen bestuur, een eigen besluitvorming en een eigen financiële en organisatiecyclus. Met de komst van de nieuwe gemeente Land van Cuijk houdt deze gemeenschappelijke regeling op te bestaan en is er een dienstverleningsovereenkomst afgesloten tussen de gemeente Land van Cuijk en de gemeente Boekel. Voor u als inwoner, veranderen alleen de contactgegevens en zult u het logo van de gemeente Land van Cuijk steeds meer zien. Hieronder ziet u hoe u de informatie over afval kunt vinden en hoe u contact opneemt over afval met de gemeente.

Nieuwe contactgegevens

Alle informatie over de afvalinzameling is vanaf 1 januari beschikbaar via www.gemeentelandvancuijk.nl/afval.

Voor vragen over afvalinzameling kunt u vanaf 1 januari 2022 contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0485-854000 of u kunt klachten en meldingen over afval vanaf dan melden via www.gemeentelandvancuijk.nl of via de app Mijngemeente.