V.l.n.r. Harold van Elst, Antoine van Loon, Erwin van de Burgt, Tom Cuppen, Tim van Loon en Rowan van de Burgt. (Foto: Monique van Loon)

Zaterdag 8 januari zijn ze vertrokken met The Barrel Challenge 2022: dit keer met twee teams van ASSH Sint Hubert. Het senior team met de Sint Hubertse Erwin van de Burgt en Antoine van Loon en de Millse Harold van Elst rijdt mee in hun 26 jarige oude Barrel, een BMW 525i Touring. Het junior team bestaat uit Rowan van de Burgt en Tim van Loon uit Sint Hubert en Tom Cuppen uit Escharen. Zij rijden in een 25-jarige BMW 525i.

Na de coronatest in Nijmegen kon het gezelschap, gelukkig allemaal negatief, vertrekken richting Duitsland. Vanwege corona was er geen massale start. De deelnemers werden in de loop van de dag bij de ferry in Travemünde verwacht, om de oversteek naar Trelleborg (Zweden) te maken. Voordat de deelnemers de boot oprijden moeten ze een negatieve coronatest laten zien.

Dit jaar doen ruim 100 barrels mee aan de grensverleggende tour door Noord Europa. Acht dagen lang gaan ze met de auto’s rijden over steile hellingen, besneeuwde wegen en ondertussen genieten van het mooie uitzicht. “De eerste twee dagen hebben we vooral kilometers gemaakt. De tweede nacht brachten we door op de veerboot van Stockholm naar Turku”, vertelt Antoine. Verder staat een bezoek aan Rovaniemi in Finland op het programma; het dorp van de kerstman. “De eerste auto’s hebben we al uit de greppels getrokken. Het is onderweg prachtig; natuurlijk stoppen we op tijd voor een winterbarbeque”, zegt Harold van Elst. “Stukken aan de auto’s zijn er ook altijd; via de pech-app helpen we elkaar. Echt mooi om mee te maken”, aldus Erwin van de Burgt.

De mannen bedanken hun sponsoren voor hun bijdragen. “Mooi om op deze manier hen onder de aandacht te brengen via onze auto’s en mediakanalen”, besluit Tim van Loon. Volg de ASSH Barrel Challenge op facebook en Instagram en natuurlijk via de Neije Krant.