Land van Cuijk - Tijdens de eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeente Land van Cuijk op maandag 3 januari zijn direct de nieuwe gemeenteraadsleden en wethouders geïnstalleerd. Met een volle agenda zijn er een groot aantal besluiten genomen en is de motie; ‘Regenboog gemeente’ met brede steun aangenomen.

In verband met quarantaine en vakantie in het buitenland, vond de tweede raadsvergadering van onze nieuwe gemeente dinsdagavond plaats, waarna iedereen officieel aan de slag kon!

Namens het CDA zijn; Albrecht Martens, Arjan Breijer, Corine Jeckmans, Hanneke van der Velden, Hans Vermeulen, Jochem Jacobs, Joep Baltussen, Lian Nabuurs, Maarten van Gemert, Moniek van den Elzen, Peter Stevens, Teun Wientjes en Twan Stiphout zijn als raadslid toegetreden. Waarbij Albrecht Martens de rol van fractievoorzitter gaat vervullen.
Partijgenoten: Bouke de Bruin, Joost Hendriks en Mark Janssen - van Gaal zijn tijdens deze historische eerste vergadering van de nieuwe gemeente als wethouders geïnstalleerd.

Samenwerking in de raad en met inwoners

Veel partijen hebben uitgesproken om samen met elkaar op te zoek te gaan naar een brede samenwerking met alle politieke partijen, dus minder te denken in traditionele coalitie en oppositie verhoudingen. We hebben nu een uitstekende kans om samen voor inwoners en organisaties in het Land van Cuijk aan de slag te gaan.
Het CDA is daarom ook blij met de brede steun voor ‘regenboog motie’, waarin wordt opgeroepen voor tolerantie en gelijkwaardigheid. Niet alleen in woorden maar ook om hier beleidsmatig aandacht voor te hebben.

Heeft u ook goede ideeën, suggesties, zorgen of vragen? Neem dan contact op met de CDA fractie; (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Voor meer informatie: www.cdalandvancuijk.nl.