Land van Cuijk - Met kerst in het verschiet hebben Marel, Industriële kring LVC afd. Cuijk en afd. Boxmeer en Waterschap Limburg het laatste zetje gegeven om het project Reddingsbrigade-auto te voltooien.

Hiermee gaat de wens van Reddingsbrigade Erica in vervulling. Met de komst van het voertuig worden de privéauto’s van de vrijwilligers ontlast. Voorzitter Paul Verhoeven: “Nu kunnen we komende paar jaren vooruit. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel organisaties ons een warm hart toedragen”. De Reddingsbrigade gaat de auto o.a. inzetten bij grootschalige rampen, buitentrainingen, evenemententoezicht en strandtoezicht bij de plassen in het Land van Cuijk & de kop van Noord-Limburg.

Reddingsbrigade Erica is actief in, om en op het water. Zowel varend met waterhulpverleners op het buitenwater en als sportvereniging voor jong en oud in het zwembad. De club heeft al enige tijd de wens: een reddingsbrigade-auto. Na de inzet bij de overstromingen in Limburg deze zomer, kwam het één en ander in figuurlijk in een stroomversnelling. Zo kwam er een tweedehands auto beschikbaar in Domburg en meldden zich sponsoren zoals de Rabobank, maar het financiële plaatje was nog niet helemaal rond. Met de bijdrages van de sponsoren kan de Land van Cuijkse reddingsbrigade voorlopig vooruit!