Het aantal besmettingen van de omikronvariant is hoog en gaat nog verder doorstijgen. "De onzekerheid de komende tijd is groot. Daarom moeten we behoedzaam zijn", zei demissionair minister De Jonge na zijn laatste ministerraad als coronaminister.

Het OMT-advies: Mondkapjesplicht

Het OMT adviseert het kabinet om de mondkapjesplicht uit te breiden, naar alle publieke binnenruimtes waar meerdere mensen van verschillende huishoudens samenkomen én drukke publieke buitenruimtes. Bovendien is het advies van het OMT om uitsluitend medische mondkapjes te gebruiken, minimaal type II. Helaas is er maar een beperkte voorraad van deze mondkapjes in de winkels en drogisterijen.

ZorgSchakel zorgt voor haar leden

Als ZorgSchakel vinden wij het belangrijk dat onze leden gezond blijven en de juiste preventiemiddelen gebruiken. Want voorkomen is beter dan genezen!

Medische mondkapjes voor de leden

Vandaar dat wij onze leden 10 mondkapjes (gratis) verstrekken. Het zijn medische mondkapjes van het type 2R. Deze mondkapjes voldoen dus aan de gestelde eisen. Op zaterdag 15 januari hebben 9 vrijwilligers op 150 adressen mondkapjes bezorgd.

Vrijwilligers bedankt

ZorgSchakel bedankt alle vrijwilligers voor het bezorgen van de mondkapjes.

ZorgSchakel voor alle leeftijden

Elke inwoner van Sint Hubert kan lid worden van onze vereniging ongeacht de leeftijd. Solidariteit is de basis van onze vereniging. De jaarlijkse bijdrage van een gezinslidmaatschap zijn €40 en van een individueel lidmaatschap €20. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..