Kaj van Hest (35) en Jesse Henke (32) zijn beide zorgprofessionals en hebben een grote stap gezet door zelfstandig ondernemer te worden. Onlangs zijn ze gestart met het bedrijf Zorg voor Grip. Ze delen beide dezelfde passie: de medemens laten groeien door in hun kracht te laten ontwikkelen. “Samen stappen zetten” is hun motto.

Zorgprofessionals, maar dan juist persoonlijk!

Als zorgaanbieder bieden zij individuele begeleiding aan huis waarbij niet de diagnose maar de hulpvraag centraal staat. Hierbij moet je denken aan personen vanaf 18+ die psychische kwetsbaar zijn en ondersteuning nodig hebben van een professionele zorgaanbieder vanuit de WMO.

Voor individuele ondersteuning heb je een WMO beschikking nodig, Zorg voor Grip heeft een overeenkomst met de gemeente Oss en hieronder vallen onder andere de deelgemeente Land van Cuijk. Om meer kennis en informatie te verzamelen hadden zij Het StartersLoket benaderd.

Nadat zij het formulier op de website hadden ingevuld hebben we direct contact opgenomen. Voorafgaand aan de afspraak op kantoor hadden we alvast enkele concrete vragen via de mail gesteld zodat we een indruk kregen waar zij zoal tegenaan liepen.

Aan de hand van het soort vragen hadden Martijn van der Sande (voorzitter Het StartersLoket) en Monique Schaap (bedrijfscontactfunctionaris van Gemeente Land van Cuijk) de nodige voorbereidingen getroffen.

Om een idee te geven waar zij als starters tegenaan liepen:

  • Hoe kunnen wij onze naamsbekendheid in de regio vergroten?
  • Zijn er netwerkbijeenkomsten en waar kunnen wij ons aansluiten?
  • Zijn er flexwerkplekken in regio Land van Cuijk?
  • Is er een website/platform waar wij ons bedrijf onder de aandacht kunnen brengen?
  • Is er enige ondersteuning voor starters in de regio?

Ons eerste interview

Sinds de officiële opening van het StartersLoket was dit de allereerste afspraak en eerste interview, bijzonder mooi om deze enthousiaste ondernemers van dienst te kunnen zijn. We hebben een heel prettig gesprek gehad waarbij alle vragen behandeld en beantwoord zijn. Dat geeft ons toch het vertrouwen dat de weg die wij zijn ingeslagen de juiste is geweest!

Waar loop jij tegenaan als startende ondernemer?

Wij informeren, coachen en verbinden startende ondernemers in het Land van Cuijk, dat doen we met onze kennis en ervaring én met de juiste mensen om ons heen! Neem gewoon eens contact op, het is gratis en voor niets. Je wordt er alleen maar rijker van!

Maandelijkse column!

Iedere maand delen we een verhaal of een interview in de Neije Krant, heb jij als ondernemer een goed (of slecht) verhaal, of wil je juist starters waarschuwen voor de valkuilen of wellicht helpen of coachen bij het maken van keuzes, neem dan contact op met Het StartersLoket: 06 55287832 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..