Comfortabeler in het Maasziekenhuis dankzij donatie van vriendenclub. (Foto: Marga Nuijs)

BEUGEN - De Intensive Care-afdeling van Maasziekenhuis Pantein heeft een bedbank en twee relaxstoelen aangeschaft dankzij een donatie van de Vrienden van het Maasziekenhuis. Zowel patiënten als hun naasten kunnen hierdoor op een comfortabele manier hun tijd in het ziekenhuis doorbrengen.

Door Wanda Laarakkers

“Zorg aan het bed, staat op nummer één, maar zorgen voor de naasten van een patiënt hoort daar ook bij,” vertelt Marian Verijdt, Intensive Care-verpleegkundige van het Maasziekenhuis.

“We vinden het belangrijk dat familieleden van patiënten zich welkom en comfortabel voelen in een warme omgeving. Daarom zijn we bezig met het opknappen van de familiekamer. Nieuwe meubels en vloerbedekking zijn aangeschaft zodat er een huiselijke sfeer wordt gecreëerd.”

Sneller herstel

Marian klopte bij de Vrienden van het Maasziekenhuis aan voor een bijdrage voor een slaapbank en twee relaxstoelen. Eén daarvan is bedoeld voor patiënten op de afdeling. “Per patiënt bekijken we of het gebruik van de elektrisch bedienbare relaxstoel meerwaarde heeft. Patiënten mobiliseren, weer laten bewegen is een belangrijke stap die nodig is om te herstellen. Deze stoel kan daarbij helpen.”

De andere relaxstoel, een met de hand bedienbare, en de nieuwe slaapbank zijn bedoeld voor naasten van patiënten voor wie het nodig is in de buurt van hun zieke dierbare te blijven.

“We merken dat er steeds meer patiënten van buiten onze regio verblijven op onze afdeling. Door deze twee persoonsslaapbank, die makkelijk uit te klappen is, en de relaxstoel in de familiekamer, kunnen naasten ook ’s nachts in de buurt zijn en hun rust pakken. Ook beddengoed en comfortabele dekbedden zijn dankzij de donatie van de Vrienden aangeschaft. We zijn heel erg blij dat we dit onze patiënten en hun naasten kunnen aanbieden.”

De Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis zet zich belangeloos in voor een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller, en aantrekkelijker Maasziekenhuis.

Wilt u stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk op www.vvhm.nl/doneren.