Als import Sint Hubertenaren kwamen wij bijna 3 jaar geleden hier wonen. Een goede keuze, want wij hebben het reuze naar ons zin …… voor ons gevoel is het al “ons dorp”!

Het was bij aanvang even zoeken waar we ons huisafval kwijt konden. Restafval in gekochte zakken, plastic apart, groenafval in een container, grof afval tegen betaling wegbrengen en papier zelf wegbrengen en storten in de container bij de voetbalclub. Alles was duidelijk en goed geregeld!

Vanaf 1 januari 2022 is de wereld een beetje veranderd …… Land van Cuijk, daar valt ons dorp momenteel bestuurlijk onder. We merken er nog weinig van alleen wel ten aanzien van de afvalinzameling! Een andere ophaaldienst, maar ook andere spelregels bij het afgeven van oud papier. Daar waar voorheen van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag een 30-voets open container stond die gevuld kon worden staat er nu een (kleinere) 20-voets gesloten container!

Naast het feit dat hij kleiner is en gesloten, kan alleen nog op zaterdag tot 13 uur papier afgegeven worden. Op zich duidelijk MAAR wat blijkt …… om 11 uur is die vol, gaan de deuren op slot en dan sta je daar met je verzamelde oud papier.

Dit is niet goed ….. opeens ligt daar op straat verwaaid papier omdat mensen de dozen met papier naast de container hebben gezet. Komen de mensen nog wel terug met oud papier of gaan ze het elders (waar?) storten!

Het zou mooi zijn als ons bestuur van het Land van Cuijk snel met een passende oplossing komt. Dit is slecht voor vervuiling van de omgeving, de kas van de voetbalvereniging (minder papier = minder inkomsten) en de motivatie het papier daar wekelijks af te geven.

Oplossingsrichtingen:

  • de oude container terug
  • een tweede kleine container er bij plaatsen

Een bezorgde import bewoner van Sint Hubert
(naam bekend bij de redactie)