Foto: Cockie Kremers

Sinds 2014 is er een Beweegtuin aan de hoek Domeinenstraat en Hoogstraat in Mill. In dat deel van de Groespeel zijn diverse sport- en beweegtoestellen geplaatst. Via het scannen van een QR-code is te zien welke oefeningen men er zoal kan doen. Deze Beweegtuin is voor iedereen (ook voor o.a. clubs en scholen) 24 uur per dag en 7 dagen in de week gratis te bezoeken en gebruiken.

De Beweegtuin maakte ook deel uit van de laag drempelige survivalrun Oerparcours. Mede door corona is deze al 2 jaar niet meer gehouden. Ook de eigen wandelingen en andere activiteiten die Stichting Beweegtuin Mill organiseerde staan al 2 jaar door de genoemde redenen in de wachtstand.

Stil zitten doet Stichting Beweegtuin Mill echter niet. Er zijn volop plannen en gesprekken om deze Beweegtuin op deze locatie uit te breiden. Ook op andere plekken zijn initiatieven om iets te doen met het stimuleren van bewegen in de natuur. Daar zijn ook bestuursleden van de stichting betrokken. Daarnaast is er deze week een nieuwe website online gekomen. Hiermee kan men nog beter laten zien wat de doelen van Stichting Beweegtuin Mill zijn.

Zie www.beweegtuin-mill.nl en like ook de Facebookpagina om niets te missen.