Het zal u niet zijn ontgaan dat aan het begin van dit jaar de nieuwe gemeente Land van Cuijk is gestart. Met een nieuw gemeentebestuur en een nieuwe gemeenteraad. Tijd om wat oude en nieuwe bekenden nader voor te stellen.

Op 1 januari 2022 is de gemeente Mill en Sint Hubert opgegaan in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Een van de nieuwe wethouders is Mark Janssen uit Wilbertoord. Hij is als wethouder onder meer verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ontwikkeling, Landbouw en Maatschappelijk vastgoed.

Maar kent u de “Millse” raadsleden al? Op 3 januari werd de nieuwe gemeenteraad met in totaal 37 raadsleden officieel geïnstalleerd. Vanuit de voormalige gemeente Mill en Sint Hubert zijn zes raadsleden in deze nieuwe gemeenteraad terecht gekomen.

De zes raadsleden maken weliswaar deel uit van drie verschillende politieke partijen, maar zij stellen zich graag samen aan u voor. Dit past in de lijn van de nieuwe coalitie om gezamenlijk en raadsbreed samen te werken.

Mariëlla Bastiaans (derde van rechts op de foto) woont in Mill en is namens Liberaal Land van Cuijk begonnen aan haar eerste raadsperiode.

Erik van Daal (derde van links) komt uit Sint Hubert en is namens Team Lokaal begonnen aan zijn eerste raadsperiode. Erik is de afgelopen acht jaar namens de VKP wethouder geweest in de gemeente Mill en Sint Hubert.

Marcel van den Elzen (tweede van rechts) uit Mill begint inmiddels aan zijn derde periode in de gemeenteraad, waarin hij eveneens Team Lokaal vertegenwoordigt. Marcel heeft de afgelopen jaren namens AB ’90 in de Millse gemeenteraad gezeten.

Moniek van den Elzen (rechts), afkomstig uit Mill, neemt na een eerste periode voor het CDA opnieuw voor het CDA plaats in de raad van de gemeente Land van Cuijk.

Millenaar Maarten van Gemert (links) heeft er twee periodes opzitten als raadslid voor het CDA Mill en Sint Hubert. Ook hij start nu als raadslid in de nieuwe gemeenteraad.

Ten slotte Hans Vermeulen (tweede van links) uit Sint Hubert. Hans heeft er namens het CDA in totaal 16 jaar op zitten in de Millse raad: niet alleen de afgelopen vier jaar maar ook van 1994 tot en met 2006 was hij raadslid in Mill en Sint Hubert. Hij begint nu dus aan zijn vijfde raadsperiode.

De gemeenteraad houdt zich met veel thema’s bezig: van jeugdzorg tot onderwijs, van woningbouw tot energietransitie, van verenigingen tot bedrijfsleven, enzovoort.

Evenals de overige raadsleden vertegenwoordigen de ‘Millse’ raadsleden het gehele Land van Cuijk. Maar er is natuurlijk wel een speciaal oog voor Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord.
Zij zoeken dan ook graag inwoners, bedrijven en verenigingen op. Uiteraard kunt u ook zelf met hen contact zoeken. Dus heeft u vragen, suggesties of wilt u met iemand van ons in gesprek, zoek ze dan vooral op.

De raadsleden kunt u telefonisch of per mail bereiken:

Mariëllla Bastiaans: 06-40433949; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Erik van Daal: 06-13477474; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marcel van den Elzen: 06-53352119; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Moniek van den Elzen: 06-20971403; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Maarten van Gemert: 06-12915879, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hans Vermeulen: 06-12593371; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel informatie over de gemeentelijke dienstverlening en alle raadsinformatie met de raadsagenda is te vinden op www.landvancuijk.nl.