Trudi van Leuken, gepassioneerd ondernemer van Schoonheidssalon True Beauty in Mill. We spraken haar op een bijzondere dag, haar verjaardag!

Als 25-jarige jonge dame kwam ze in aanraking met het vak schoonheidsspecialiste. Daarvoor heeft ze gewerkt bij een drogisterij en parfumerie. Van daaruit leverde zij op een dag producten af bij een schoonheidssalon en heeft maar meteen een afspraak voor zichzelf geboekt. Zelf had Trudi vroeger namelijk ook huidproblemen.

Na de afspraak werd ze meteen gegrepen door het vak en vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Ze besloot dat ze met mensen wilde gaan werken, met name om hen beter in hun vel te krijgen.

Na de schoonheidsspecialiste opleiding te hebben afgerond heeft ze bij een grootschalig beauty complex gewerkt. Al snel ontdekte ze dat standaard beauty behandelingen geven niet is wat ze wilde. Elk mens is immers uniek en standaardbehandelingen passen in haar ogen niet. Iedere huid heeft een andere behandeling nodig om er het beste uit te halen. Vandaar ook haar slogan: it’s all about you!

Dus al snel kwam het plan om voor zichzelf te beginnen. Hiervoor richtte ze thuis een kamer in op de bovenverdieping

Na 3 jaar op deze manier haar vak te hebben uitgeoefend werd het tijd om wat professioneler te worden. Er werd een deel aan het huis gebouwd zodat de salon een eigen ingang kreeg. Zo heeft ze 10 jaar vanuit huis gewerkt.

Maar toen ze ook daar uit haar jasje groeide besloot ze een coach in de arm te nemen. Samen met haar heeft Trudi een businessplan geschreven en haar dromen en toekomstvisie op papier gezet.

Daarna is ze anderhalf jaar op zoek geweest naar een ander pand. Een pand waar ze groter kon worden en medewerkers kon aannemen. Daarnaast wilde ze ook graag een Browstore beginnen.

In januari 2020 kreeg ze de sleutel van het pand op markt 33. Met trots heeft ze haar bedrijf hier gevestigd. Na een flinke verbouwing is True Beau op 1 juni geopend. Omdat ook op dat moment de coronacrisis uitbrak kwam Trudi direct voor veel uitdagingen te staan.

Maar inmiddels is Trudi een echte onderneemster die door vallen en opstaan heeft geleerd niet bij de pakken neer te gaan zitten en om in oplossingen te denken. In haar hoofd is ze altijd bezig met ondernemen, is ze op zoek naar creatieve oplossingen en ze heeft geleerd om te kunnen schakelen.

Maatschappelijk verantwoord en sociaal ondernemen is haar ook niet onbekend. Zo bedenkt Trudi acties om met lokale ondernemers de samenwerking op te zoeken. Ook geeft ze, in de maand Maart, een glimlach cadeau. Dit is een actie voor mensen die getroffen zijn door kanker, zij worden lekker bij haar in de watten gelegd.

Trudi’s tip aan startende ondernemers is: Doe nooit iets waar je niet achter staat. Blijf je gevoel volgen en niet onbelangrijk; schrijf een goed businessplan. Maak goede calculaties, blijf leren en blijf jezelf ontwikkelen. Probeer samen te werken met andere ondernemers, ga naar netwerkavonden en werk vanuit je passie.

Zelf is ze nog nooit een dag met tegenzin naar haar werk gegaan want als je zo graag iets doet waar je passie ligt dan voelt geen 1 dag als werken aan.

Maandelijkse column!

Iedere maand delen we een verhaal of een interview in de Neije Krant, heb jij als ondernemer een goed (of slecht) verhaal, of wil je juist starters waarschuwen voor de valkuilen of wellicht helpen of coachen bij het maken van keuzes, neem dan contact op met Het StartersLoket: 06 55287832 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..