ZorgSchakel krijgt een bijdrage van € 2.500,- van het Oranje Fonds voor het realiseren van de ontmoetingstuin.

ZorgSchakel gaat een ontmoetingstuin voor inwoners van Sint Hubert aanleggen

De ontmoetingstuin is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor alle inwoners van Sint Hubert. Of je nu jonger bent of wat ouder, het is fijn om mensen om je heen te hebben, met wie je plezier maakt en bij wie je terecht kunt als dat nodig is. De ontmoetingstuin is de oplossing.

De ontmoetingstuin is een laagdrempelige ontmoetingsplek

De ZorgSchakel gaat in de ontmoetingstuin vele buiten activiteiten organiseren. Maar inwoners van Sint Hubert kunnen er ook gewoon terecht om elkaar te ontmoeten en gezellig te buurten. We gaan in de ontmoetingstuin o.a. een stretchtent en een tuinkasje plaatsen. Natuurlijk komt er ook een “terras”’ gedeelte. En gaan we een groente- en bloementuin aanleggen.

Samen met de leden aan de slag

“Het is erg fijn dat wij van het Oranje fonds een financiële bijdrage hebben ontvangen” aldus Ed Derks, voorzitter. “Hiermee kunnen we samen met onze leden de ontmoetingstuin vorm gaan geven” Medio maart starten we met de inrichting van de ontmoetingstuin.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.