Natuurlijk is het u niet ontgaan, sinds 1 januari zijn wij Gemeente Land van Cuijk geworden. Dat hoeven we niet meer te benadrukken. Als Dorpsraden van de oude gemeente Mill en Sint Hubert hebben we sinds jaar en dag een platform overleg met de 4 dorpsraden. Afgelopen februari zijn wij in deze samenstelling wederom bijeen geweest.

In dit platform hebben wij ons de vraag gesteld: gaan wij door in deze samenstelling om als de vier kerkdorpen drie á vier keer per jaar bij elkaar te blijven komen. Met de uitdrukking “eenheid maakt macht” in het achterhoofd hebben we besloten deze samenstelling nog actief te houden. Het platformoverleg dorpsraden Mill en Sint Hubert blijft bestaan. Ook gaan we ons inzetten om alle wijk en dorpsraden binnen de gemeente Land van Cuijk bijeen te krijgen. Dit wordt een hele klus om 42 wijk- en dorpsraden in één overleg te krijgen waarbij we ook de betrokken ambtenaren en bestuurders van de gemeente Land van Cuijk gaan uitnodigen. De initiatiefnemer om dit op te pakken, de Wijkraad Heeswijkse kamp in Cuijk, is er door omstandigheden nog niet toe gekomen. Daarom heeft de Dorpsraad Mill de hand uitgestoken om dit samen met Heeswijkse kampen te gaan doen. Wij houden u in de toekomst op de hoogte van de vorderingen die we hierin maken.

Wat vindt u als inwoner van Mill nu belangrijk?

Als Dorpsraad Mill (DRM) vragen wij ons regelmatig af wat u als bewoner van Mill belangrijk vindt voor Mill en waar wij als DRM aandacht aan moeten schenken. Wellicht weet u al dat we ons inzetten voor een goede dekkingsgraad van AED’s. Dit betekent dat er binnen een straal van 400 meter een AED in Mill beschikbaar moet zijn. Dit alles voor een hartveilig Mill. Maar ook het afval stromen beleid heeft onze aandacht. Waar staan de glas-, incontinentie-, papier- en textielcontainers nu en voldoet dat aan de behoefte.

Maar ook andere vormen van afval welke centraal ingezameld kunnen en moeten worden heeft onze aandacht. Zo ziet u we zijn actief op diverse terreinen. Maar er kan natuurlijk meer nodig zijn. Daarover willen we graag met u in gesprek gaan. Om u daarvoor in de gelegenheid te stellen, hebben we een Dorpsraad spreekuur! U kunt als bewoner van Mill iedere laatste woensdag van de maand (behalve april) op ons spreekuur binnenlopen. Hieronder geven we u een datum overzicht voor de komende periode. Waar kan dat dan? In het Restaurant van Myllesweerd vindt u van 19.00 tot 19.30 een tafel van de DRM waar u uw ideeën, voorstellen of problemen aan de DRM kunt voorleggen. Als u niet kunt wachten op de laatste woensdag van de maand dan kunt u uw vraag of probleem ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Dorpsraad Mill, Samen Sterk en dichterbij dan je denkt.

Inloopspreekuur op:
30 maart, 20 april, 25 mei, 29 juni, 27 juli, 31, 28 september, 26 oktober, 30 november
Iedere datum in het Restaurant van Myllesweerd.
Van 19.00 uur tot 19.30 uur.