De gemeente Land van Cuijk vangt op korte termijn 130 Oekraïense vluchtelingen op in het vakantiepark Europarcs aan de Kraaijenbergse Plassen bij Linden. Naar verwachting nemen de eerste vluchtelingen deze week hun intrek in de vakantiehuizen. De vluchtelingen kunnen de komende maanden in de vakantiehuizen blijven. Daarna worden ze elders gehuisvest. Inwoners van Linden zijn tijdens een inloopbijeenkomst afgelopen zaterdag bijgepraat over de gang van zaken rondom de opvang.

Wethouder Willy Hendriks: ‘We zijn erg blij met dit aanbod van Europarcs en hebben er het volste vertrouwen in dat de vluchtelingen hier goed worden ondergebracht. De dorpsraad in Linden heeft zich bereid verklaard om daar waar mogelijk te ondersteunen in de opvang en hulp. Daar zijn we als gemeente zeer erkentelijk voor. Naast de grootschalige opvang door de gemeente helpen ook veel particulieren. Ik vraag iedereen die Oekraïense vluchtelingen in huis neemt, dit te melden bij de gemeente. Ook zijn we nog steeds op zoek naar opvanglocaties voor meer dan 50 personen, want het Land van Cuijk wil op termijn nog eens 140 vluchtelingen onderdak bieden.’

Melden bij gemeente

De gemeente bekijkt de mogelijkheden voor huisvesting in enkele grotere locaties, waar mensen langer kunnen verblijven. Daarnaast moet een en ander geregeld worden rondom onderwijs, gezondheid, veiligheid en werk en inkomen. Daarbij werken we onder meer samen met Sociom, vluchtelingenwerk en onderwijsorganisaties. Voor de gemeente Land van Cuijk gaat het nu om de spoedeisende opvang van 140 mensen binnen twee weken en op termijn 280 mensen. Contact opnemen kan telefonisch via het Klantcontactcentrum onder tel. nr. 0485-854000, of via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..