Slimste mens van Langenboom worden? Kom dan op maandag 28 maart om 10.00 naar d’n Inloop. Daar wordt tijdens de maandelijkse geheugentraining de Braintrainer gedemonstreerd.

De Braintrainer is een grote laptop waar je gezellig samen omheen kunt zitten. In prachtige beelden op het beeldscherm worden vele verschillende activiteiten, muziek, quizzen en andere getoond en gespeeld. Je krijgt ook veel informatie, vooral uit de ‘oude doos’, die uitnodigt om je geheugen te laten werken. Bovendien kan men samen met elkaar daarover praten en herinneringen ophalen.
Eerder presenteerde op 11 oktober, onder veel belangstelling en enthousiasme, Ed Derks van de Zorgschakel in St. Hubert de Belevenistafel. Dat is weer een ander bijzonder hulpmiddel bij geheugentraining.
In de toekomst gaan we in samenwerking met de Zorgschakel afwisselend over beide hulpmiddelen gebruiken.
Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom in de Wis, om 10.00 uur op maandag 28 maart!
Bent u niet in de gelegenheid om zelf te komen bel dan met Francine van der Duijn van de LZC 0486 4315 91, dan wordt er voor vervoer gezorgd. We gaan er weer een gezellige en leerzame ochtend van maken.

Sleutel tot langer thuis

Op 3 maart vond er in de Wis de druk bezochte informatiebijeenkomst ‘Sleutel tot langer thuis’ plaats. In het project ‘Sleutel tot langer thuis’ werken de KBO, de SWOM, de LZC en ook Mooiland en Pantein samen om senioren te ondersteunen bij het zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Daarvoor worden de Woonscan en de Voorzorgcirkel ingezet om inwoners te helpen goed voor zichzelf én voor elkaar te zorgen.
De centrale vraag aan iedere deelnemer tijdens de informatiebijeenkomst was: “Hoe zorgt ú ervoor dat u langer in uw eigen woning kunt blijven wonen of eventueel kunt verhuizen naar een geschikte woning?” Er werd uitgebreid ingegaan op de Woonscan die mensen kunnen aanvragen voor hun eigen woonsituatie. Hiermee bekijkt een opgeleide vrijwillige woonadviseur of een woning een plek is waar iemand veilig ouder kan worden.
Daarnaast kregen de deelnemers informatie over het waarom en het hoe van het opzetten van een Voorzorgcirkel. Dit is een cirkel van mensen om hen heen, ook wel een netwerk genoemd, waar ze een beroep op kunnen doen als ze praktische of sociale hulp nodig hebben. Maar ook aan wie zij zelf in hun omgeving ondersteuning of persoonlijke aandacht kunnen bieden.
Door aanwezigen werd geopperd dat de Langenboomse buurtschappen een prima basi kunnen zijn om zo gewenst van daaruit een of meerdere Voorzorgcirkels in hun buurt op te zetten. Immers, een goede buur is beter dan een verre vriend!
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Johan Bardoel, KBO, 06 12399930. Paul Vogels, LZC, 06 13565178 of Wendy Huibers, Sociom 06 21287296

Fittestdag opnieuw uitgesteld

Door nasleep van corona is het helaas niet gelukt de voorbereidingen helemaal rond te krijgen. Daarom wordt de fittestdag uitgesteld naar begin juni. De precieze datum wordt nog bekend gemaakt.