Wij vinden het zo vanzelfsprekend dat we alle plaatselijk en regionaal nieuws (bijna) ieder weekend in de brievenbus (of via internet) hebben.

Dat we het sportnieuws van die week lezen, waar muziekvereniging Sint Willibrord haar concert geeft, wanneer “Mill at the Park” plaatsvind en met welk grandioos programma, alle verenigingsnieuws, de evenementen- én activiteiten AGENDA, nieuws en advertenties van onze LOKALE ondernemers. Maar ook alle nieuws van bijvoorbeeld, SWOM, KBO, het Senioren Hobby Centrum, de parochie en het Cultureel Centrum Myllesweerd enz. enz..

Onze Neije krant is één van dé bindende factoren in onze samenleving. Het is de plek waar inwoners, ondernemers, VERENIGINGEN, welzijnsinstellingen, de wijkagent en de gemeente samenkomen om elkaar te vertellen wat ze te vertellen hebben. En dat is belangrijk. Waar anders staat de oproep voor het vrijwilligerswerk, de foto van de jubilaris, het weekBOEKET, de aankondiging van gemeentezaken en de lokale overlijdensadvertentie?

De Neije Krant én op internet www.inMill.nl, zijn een VERBINDER pur sang. www.inMill.nl wordt zowel redactioneel als financieel gerealiseerd door dezelfde redactie als de Neije Krant dus vandaar onafscheidelijk verbonden.

Onze lokale krant, de Neije krant heeft het op dit moment ZWAAR door onder anderen verhoogde papierprijzen én drukkosten.

Daar zit op dit moment het urgente probleem. Zo zou het goed zijn als lezers donateur of ABONNEE worden van ‘hun’ Neije krant. Daarmee maken we de krant minder afhankelijk van advertentie-inkomsten en, kunnen we gezamenlijk zorgen voor continuïteit.

Ook de nieuwe gemeente LAND VAN CUIJK zou hulp moeten bieden, bijvoorbeeld door meer advertenties af te nemen of een bijdrage in de verspreidkosten te doen. Maar ook om alle gemeentenieuws (betaald) te plaatsen in de Neije krant. Tijdens de laatste verkiezingen maar óók daarvoor bij het samengaan van de 5 gemeenten is er volop gecommuniceerd dat COMMUNICATIE hét middel was én is om de inwoners/burgers op de hoogte te brengen én te houden van wat de gedachten zijn van en voor de inwoners van onze nieuwe gemeente. Maar ook wat gebeurd in onze 33 kernen, wat zijn de plannen van de raad, het college en ambtenaren….?! Hoe gaan we INSPRAAK regelen en hoe kan ik mijn verhaal of zorgen kwijt als ik dat met mede-inwoners wil delen? Wat te denken van communicatie over de resultaten van de Bouwteams en de daadwerkelijke invulling van KERNENDEMOCRATIE. Burgerparticipatie staat of valt bij adequate berichtgeving en de juiste informatie die gecommuniceerd wordt. Mooie taak voor alle RAADSLEDEN om hier gevolg aan te geven.

De Neije krant heeft zijn waarde bewezen.

En continuïteit is dan ook hard nodig, voor de lokale krant is geen alternatief. Als hij weg is, komt hij nooit meer terug. Wie vertelt er dan het VERHAAL dat wij als inwoners van de vroegere gemeente Mill & Sint Hubert graag op ons gemak in de krant willen lezen. Hoe weten we bijvoorbeeld wat die plaatselijke raadsleden en onze wethouders van plan zijn én of onze zorgen en vragen de nodige aandacht krijgen en het uitzicht op OPLOSSINGEN?!

De Neije krant heeft zijn waarde in de samenleving. Voor die binding is en blijft onze lokale krant én www.inMill.nl van groot belang. En wie dat niet inziet, is zelf een sufferdje, toch...

Ik wens de Neije Krant SUCCES en een lang leven, STEUN het bestuur en Corné&Cockie en hun team.

Hartelijke groet,
Ad Berends

PS.
Dit financieel steunen kan bijvoorbeeld eenmalig via een donatie. Scan de QR-code en u komt direct in het betaalmenu van uw bank. Ook kunt u De Neije Krant maandelijks sponsoren, dit kunt u instellen in uw online bankomgeving of app. Liever een contant bedrag sponsoren? Bezorg dit dan bij de redactie van De Neije Krant aan de Beatrixstraat 13 5451 ZB in Mill.
Maak uw financiële bijdrage over naar: NL94RABO0175233810