Na twee jaar te hebben stilgelegen, heeft toneelvereniging Internos uit Wilbertoord weer een nieuw toneelseizoen opgestart. En hoe! Naast de algemene spelersgroep is er dit jaar ook een nieuwe jeugdgroep begonnen.

In 2020 bestond toneelvereniging Internos 75 jaar. Wat een feestelijk jubileumjaar had moeten worden, is door de welbekende pandemie geëindigd in twee stille jaren. Nu eindelijk alles weer mag, heeft de grote groep leden ontzettend veel zin om weer hun hobby uit te oefenen en gezamenlijk met toneel bezig te zijn.

Onder deze groep is ook een aantal nieuwe jeugdleden actief. Met ingang van maart dit jaar is deze jeugdgroep wekelijks bezig met leuke activiteiten, toneeloefeningen en werken ze samen toe naar een uitvoering later dit jaar.

Waar Internos zelf al eerder jeugdgroepen heeft gehad, is de basis van deze groep afkomstig van toneelvereniging Miamtoca uit Mill. Na de opheffing van die vereniging, is er onderling besloten om de jeugdige leden onder te brengen bij Internos. Daarmee houdt de vereniging toneel in leven en hoopt zij eventueel ook andere kinderen uit de omliggende dorpen een plek aan te bieden om kennis te maken met theater.

Inmiddels is een groep van 9 volwassenen onder regie van Jet Lenkens ook weer begonnen met de voorbereidingen van het nieuwe jaarlijkse toneelstuk. De avondvullende komedie “Over de schutting” van de hand van Karin Zweers zal de bezoekers meenemen in een maalstroom aan gebeurtenissen. De toneelliefhebber moet nog even geduld hebben, de uitvoeringen zullen plaatsvinden op 9, 10 en 18 december.

Zelf interesse in toneel? Wil je meer weten of eens een repetitie bijwonen? De volwassenen repeteren op maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur en de jeugdgroep komt op donderdag bij elkaar van 18:30 tot 19:30 uur in Gemeenschapshuis de Wilg in Wilbertoord.

In contact komen met de vereniging of de nieuwste ontwikkelingen blijven volgen kan via Facebook of op de website www.internosonline.nl.