Rob Wientjes (links) neemt het voorzitterschap over van Hans Vermeulen. (Foto: Monique van Loon)

Hans Vermeulen droeg tijdens de Algemene Ledenvergadering van ZLTO Land van Cuijk de voorzittershamer over aan Rob Wientjes. Twee jaar na de fusie van drie lokale ZLTO afdelingen in 2020 was de eerste ALV maandag 28 maart in het Wapen van Wanroij.

Hans Vermeulen nam 16 jaar geleden het voorzitterschap van de lokale boerenbelangenbehartiger over van Herman Wijdeven omdat die toen wethouder van de toenmalige gemeente Mill & Sint Hubert werd. Nu treedt Hans Vermeulen af als voorzitter omdat hij raadslid is bij de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Als voorzitter was Hans Vermeulen betrokken bij meerdere fusies van de lokale afdelingen Mill, Grave en Cuijk en twee jaar geleden Sint Anthonis en Boxmeer. “Wij waren de gemeente vooruit en fuseerden alvast tot ZLTO Land van Cuijk”, zegt Hans Vermeulen, melkveehouder uit Sint Hubert. Overleg met meerdere gemeentes is nu gelukkig verleden tijd.

Rob Wientjes, melkveehouder in Sint Anthonis, volgt Hans Vermeulen op als voorzitter. Hans blijft actief als bestuurslid met als portefeuille melkveehouderij. Rob Wientjes (37) studeerde veevoeding in Wageningen en werkte daarna 9 jaar als veevoedingsdeskundige bij Agrifirm voordat hij het melkveebedrijf aan de Zandkant in Sint Anthonis van zijn ouders overnam. Sinds de fusie twee jaar geleden was Rob vicevoorzitter en had de portefeuilles melkveehouderij en PR onder zijn hoede.