Op zondag 3 april heeft dansschool Keep on Movin’ in de Jachthoorn in Sint Hubert een sponsor-dansdag gehouden voor Giro555. En met succes: “We zijn ontzettend trots op onze leden die het fantastische bedrag van 3300,10 euro hebben opgehaald,” vertellen docenten Auke en Renske.

Een aantal weken geleden hebben alle leden van Dansschool Keep on Movin’ informatie en sponsorloopformulieren gekregen van de dansschool. “Daarin stond dat we op 3 april 2022 een sponsor-dansdag gingen houden en dat we op die dag drie uur lang zouden gaan dansen voor de slachtoffers in Oekraïne. Vanaf dat moment zijn de leden in hun familie- en vriendenkringen en in de buurt op zoek gegaan naar sponsors. Dit hebben ze super gedaan!”

In eerste instantie zou dit evenement plaatsvinden op de tennisbaan in Sint Hubert, maar vanwege het koude weer hebben ze besloten om het evenement te verplaatsen naar de Jachthoorn in Sint Hubert. De gymzaal van de Jachthoorn was volledig aangekleed in het geel en blauw van de Oekraïense vlag. De vrijwilligers van de tennisbaan waren aanwezig en hielpen mee in de Jachthoorn. Ook hebben de vrijwilligers van de tennisbaan 50 euro gedoneerd voor Giro555. “We willen de tennisbaan, de Jachthoorn en alle vrijwilligers ontzettend bedanken voor de zeer geslaagde dag.”

Een aantal van de leden van Keep on Movin’ heeft op zondag 3 april drie uur achter elkaar gedanst. “De sponsor-dansdag startte om 10 uur in de ochtend. Ieder uur werd er 1 ronde gedanst en we hadden in totaal 3 rondes. Na een warm welkom en de Keep on Movin’ dans, kwamen er vele verschillende liedjes en dansjes voorbij, waarvan het merendeel dansjes waarbij iedereen mee kon doen. We hebben bijvoorbeeld de Macarena gedanst, TikTok-dansjes gedaan en op Snollebollekes gedanst. Natuurlijk hebben we ook dansen gedaan die we in de danslessen hebben geleerd, en hebben onze Demo groepen een demonstratie gegeven. Het was een fantastische, energieke dag met veel leuke dansen en veel plezier.”

Er waren ook speciale gasten aanwezig uit Oekraïne, waaronder een moeder en haar dochter die helaas hebben moeten vluchten: “We hebben hier even een momentje voor genomen en daarbij wilde de dochter heel graag iets zeggen door de microfoon. Dat was in het Nederlands: ‘Dank je wel’.”

Aan het einde van deze dansdag werd het eindbedrag bekend gemaakt: €3300,10. “Wij willen alle leden die hebben mee gedanst en zich hebben ingezet voor de sponsor loop de afgelopen weken ontzettend bedanken. Ook willen wij iedereen bedanken die is komen kijken en ter plaatse een donatie heeft gegeven. Wij kijken terug op een geweldige dag met veel plezier voor een goed doel!”