Op zondag 10 april jl. werd afscheid genomen van het CDA Mill en Sint Hubert. Het CDA is immers per 1 januari opgegaan in het CDA Land van Cuijk. Dat betekent niet alleen een nieuwe CDA-fractie in de gemeenteraad maar ook een nieuw CDA-bestuur Land van Cuijk. En dat houdt dus ook in dat er afscheid moet worden genomen…

Dit afscheid van het voormalige CDA bestuur vond plaats in het Glaslokaal In Langenboom. Samen met de uitgenodigde ‘achterban’ werd onder het genot van een hapje en een drankje teruggeblikt op de ruim 37 jaar dat het CDA in de voormalige gemeente actief was.

De afscheid nemende bestuursleden Daniëlle Kremers, Erik van Gerwen, Ilonka Rutten en uiteraard voorzitter Ron van Lith werden in het zonnetje gezet. Overigens is Erik samen met Patricia Verstraten inmiddels toegetreden tot het nieuwe CDA-bestuur in het Land van Cuijk.

Zondag werd uiteraard ook even stilgestaan bij de nieuwe gemeente. Maarten van Gemert en Moniek van den Elzen vertelden over de energieke start van de CDA-fractie in de nieuwe gemeenteraad, waarna Mark Janssen zijn eerste ervaringen als wethouder mocht beschrijven.

Als klapper had Ron een prachtige pubquiz in elkaar gezet met zeer uiteenlopende vragen. De quiz vormde een prachtige bloemlezing met diepte- en vooral hoogtepunten in de afgelopen 37 jaar. Winnaar van de quiz werd, hoe kon het bijna ook anders, Mark Janssen, die ondanks zijn jonge leeftijd een flink deel van de Millse CDA-jaren actief heeft meegemaakt.

www.cdalvc.nl