De biomassacentrale BECC in Cuijk blijkt een van de honderd grootste stikstofvervuilers van Nederland te zijn, niet alle nodige vergunningen te hebben, en toch zijn er plannen om een warmtenet aan te leggen van het bedrijf naar huizen in Cuijk. Mike van Diemen van GroenLinks-PvdA vraagt wethouder Bouke de Bruin of dat wel verantwoord is, zeker nu Den Haag heeft besloten af te willen van biomassacentrales voor warmte. In Regelkevers zal Mike zijn zorgen toelichten, want hij is dinsdag 3 mei studiogast tussen 18.00 uur en 19.00 uur bij Omroep Land van Cuijk.

Maar ook wordt er gesproken met Jan van Riet van Team Lokaal. Hij is teleurgesteld over de rol die de gemeenteraad speelt in de procedure rond een nieuwe bestemming en de betrokken ontwikkelaars bij het voormalige gemeentehuis in Sint Anthonis. Hij is van mening dat ook de raad een stem zou moeten hebben in de keuze van ontwikkelaars. In Regelkevers zal hij zijn teleurstelling en hoe verantwoordelijk wethouder Bouke de Bruin deze kan verhelpen toelichten.

Regelkevers is elke dinsdag (tot de zomerstop eind juni) op dinsdag te beluisteren bij Omroep Land van Cuijk tussen 18.00 uur en 19.00 uur. Zie voor frequenties of om wereldwijd live mee te luisteren www.omroeplvc.nl. Dit politieke radioprogramma is ook via hun eigen podcast terug te horen, check daarvoor www.regelkevers.nl.