Op 1 december 2012 verscheen de eerste editie van De Neije Krant. Na bijna 10 jaar krijgen het bestuur en de redactie van deze wekelijkse uitgave nog steeds veel enthousiaste en positieve reacties. Ook op de vraag om Stichting huis aan huiskrant De Neije Krant financieel te steunen werd positief gereageerd. Door een extreem hoge papierprijs is de krant in de huidige ruime redactionele opzet met uitsluitend advertenties niet kostendekkend te krijgen. Daarom vragen we u als lezers om ons financieel te steunen zodat we wekelijks kunnen blijven verschijnen.

Naast enthousiaste lezers en adverteerders, is ook het bestuur van Stichting Huis-aan-Huiskrant nog steeds zeer positief. Een van de bestuursleden is Lianne Bongers uit Langenboom. “Het mooiste vind ik dat de krant een plaatselijke nieuwskrant is voor en door eigen lezers. Ik kom uit de wereld van de zorg en dus niet uit de zakelijke wereld, dus voor mij zou een commerciële insteek ook niet werken. Ik vind de stukjes van eigen lezers en inwoners het mooiste. Ook ingezonden brieven en artikelen zorgen ervoor dat de gemeenschap leeft en spreekt.” Door deze redactionele formule is De Neije Krant een echt lokale krant.

Ook over het bestuur van de uitgevende stichting is Lianne erg enthousiast. “Het leukste aan het bestuur van DNK vind ik de snelheid en flexibiliteit waarmee gewerkt wordt. Ik heb nog nooit in een bestuur gezeten dat zo direct werkt. Meteen na de bestuursvergadering waarin nieuwe plannen zijn gemaakt, worden de dag erop al acties uitgezet en plannen opgepakt. Dat vind ik heel prettig werken.”

Zeker nu De Neije Krant in een financieel lastiger jaar zit is snel acties uitwerken belangrijk. Want de krant moet wel wekelijks kunnen blijven verschijnen. Lianne: “Juist nu we een grote gemeente Land van Cuijk zijn, vind ik het belangrijk dat we een binding houden met de buurdorpen. Omdat het zo groot is geworden, zou je heel snel kunnen vervallen in meer op jezelf raken en niet meer zo omkijken naar elkaar. Daarvoor is het juist fijn om van elkaar op de hoogte te zijn, van het wel en wee van elkaar, de grote en ook kleine dingen. Het maakt zoveel verschil of je samenleeft of steeds meer naast elkaar heen leeft. Daarin kan De Neije Krant een mooie schakel zijn. Ook sportclubs en bijvoorbeeld de carnavalsverenigingen zoeken elkaar juist extra op. Het is goed dat al dat nieuws van wat er leeft en beweegt verspreid blijft worden in onze voormalige gemeente-dorpen.”

Lianne vertelt dat het belangrijk is dat mensen weten dat de Neije Krant geen krant is zoals de meeste andere huis-aan-huis-kranten. “We hebben gezamenlijk gekozen voor een andere verdeling qua artikelen en advertenties, namelijk maximaal 40% advertenties en minimaal 60% artikelen. Dit maakt dat het een heel leesbare krant is met veel nieuwswaarde.” Niet de commerciële kant staat voorop, maar de nieuwswaarde voor de eigen inwoners. “Hiervoor zijn natuurlijk wel advertenties nodig, want we krijgen geen subsidie of wat dan ook. We zijn een stichting, geen bedrijf, en proberen de advertentietarieven laag te houden.”

Lianne hoopt dat de lezers, naast de vele complimenten, in deze periode ook financieel willen bijdragen aan de Neije Krant, die het moeilijk heeft vanwege extreem hoge papierkosten en minder inkomsten vanwege corona. “Daarnaast is mijn wens dat de nieuwe gemeenteraad van Land van Cuijk, die duidelijk de meerwaarde van deze krant ziet, dit ook gaat omzetten in actie door het plaatsen van de gemeenteberichten. Dat zou de krant nog meer compleet maken. Juist voor zo’n grote gemeente is het zoeken naar manieren om hun inwoners goed te kunnen bereiken. Zie hier, een fris en eigentijds huis-aan-huis-blad dat goed gelezen en vaak zelfs bewaard wordt. Een beter platform kun je niet hebben!”

Dit financieel steunen kan bijvoorbeeld eenmalig via een donatie. Scan de QR-code en u komt direct in het betaalmenu van uw bank. Ook kunt u De Neije Krant maandelijks sponsoren, dit kunt u instellen in uw online bankomgeving of app. Liever een contant bedrag sponsoren? Bezorg dit dan bij de redactie van De Neije Krant aan de Beatrixstraat 13 5451 ZB in Mill.
Maak uw financiële bijdrage over naar: NL94RABO0175233810

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met een van de bestuursleden van De Neije krant:

  • Lianne Bongers, Langenboom;
  • Wilmien Heijs, Mill;
  • Pieter Cuppen, Sint Hubert;
  • Henri Kremers, Mill;
  • Valerie Aben, Wilbertoord;

Of bel de redactie van De Neije Krant op 0485 32 56 34 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..