Op maandagavond 25 april konden we dan eindelijk weer bij elkaar komen voor een gewone Algemene Leden Vergadering. Het werd bijzondere bijeenkomst ditmaal omdat we na de gebruikelijke vaste agendapunten in het tweede deel van de vergadering op feestelijke wijze ons eerste lustrum hebben gevierd. Onder het genot van gezonde lekkere hapjes en enkele glaasjes gaf Toon Ermers een prachtige en interessante lezing over de geschiedenis van welzijn en zorg in Langenboom. Daarna zijn al onze vrijwilligers uit de afgelopen jaren in het zonnetje gezet. Koos Sommers en Theo Gerrits zorgden voor mooie en passende muzikale omlijsting.

Opening expositie “1 van ons” in de Wis in Langenboom

Donderdag 7 april heeft in de Wis in Langenboom Harry Strijbosch, samen met zijn schoondochter Evelien en kleindochter Anouk, de fototentoonstelling van burgers met de ziekte dementie uit Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord en Mill geopend. Harry onthulde de foto van zijn vrouw Doortje in het bij zijn van zijn schoondochter, kleinkind en vele belangstellenden. De foto van Doortje en de foto van de andere deelnemers aan de expositie staat symbool voor de ziekte die hun leven en dat van hun omgeving is gaan beheersen en waar wij allemaal mee om moeten (leren) gaan.

Enkele leden van de werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeenschap gaven d.m.v. een power-point presentatie uitleg over de ziekte dementie en wat dit doet met de mensen die deze diagnose krijgen. Daarna keken we kort terug op het ontstaan van deze expositie in 2019 en de daaraan verbonden speciale Millse brochure. Deze brochure en informatie over de ziekte dementie kunt u vinden bij de expositie in de Wis. Ook werd er tijdens deze bijeenkomst naar de toekomst gekeken. Wij zullen als burgers, dementie moeten herkennen en erkennen, om het een plek te geven in onze samenleving. Maar liefst 75% van burgers met deze diagnose blijft zelfstandig wonen in onze dorpen. We kunnen er niet meer omheen en zullen in de nabije toekomst steeds vaker in onze vereniging, organisatie en individueel worden geconfronteerd met mensen met de ziekte dementie.

De informatie en de brochure van de expositie kunt u gratis meenemen tijdens uw bezoek aan de expositie. De expositie in Langenboom is dagelijks te bezoeken tijdens de openingstijden van de Wis. De expositie in de Wis loopt tot half juli.

Gezond ouder worden: Verhoog je eigen weerstand!

GGD Hart voor Brabant biedt een webinarreeks aan om je eigen weerstand te verhogen. Deze webinar kun je in je eigen huiskamer gratis en helemaal voor niets volgen.

In de webinarreeks “verhoog je eigen weerstand” neemt de GGD je stap voor stap mee hoe je een hogere weerstand kunt bereiken. Iedere aflevering gaat specifiek in op één onderwerp om je te helpen met kleine veranderingen om een mooi resultaat te bereiken. Helaas is de eerste aflevering al op 20 april geweest. Maar de volgende op 23 mei en op 17 juni kunt u nog wel volgen nadat u zich hebt aangemeld.

Aflevering 1: In stapjes je weerstand verhogen. In dit webinar op 20 april vertelde arts Stefan Ottenheijm hoe je weerstand werkt en wat een goede weerstand je brengt.

Aflevering 2: Eet en beweeg je gezond! Op 23 mei van 16.00 - 17.00 uur
In dit webinar vertelt professor Tinie Kardol over het belang van beweging en gaan we in op gezonde voeding.

Aflevering 3: Slaap en ontspanning. Op 17 juni van 10.30 - 11.30 uur.
In dit webinar vertelt slaapexpert Paul van Haaren hoe goed slapen en voldoende ontspanning bijdragen aan een hoge weerstand.

Wij raden je zeker aan om alle drie de afleveringen of zoveel mogelijk afleveringen te kijken!

Aanmelden: www.ggdhvb.nl/webinars