De afgelopen 2 maanden hebben bij de BSO in het teken gestaan van Beroepen.

Tijdens de introductie mochten de kinderen zelf bedenken wat ze later willen worden. Dit maakten ze op een groot stuk karton en hingen we in de groep zodat we het van elkaar konden zien en erover konden praten. Ook lieten we de kinderen het liedje horen van kinderen voor kinderen “worden wat je wil". Dierenverzorgster, kraamverzorgster, prinses, danseres, vuilnisman, dokter... Er kwamen vele beroepen aan de orde...

Iedere week stonden er 2 beroepen centraal waar kinderen kennis mee konden maken. Er waren verschillende activiteiten waar kinderen aan deel konden nemen. Zo hadden we een restaurant. We maakten samen spaghetti en een nagerecht. We leerden de kinderen hoe ze de tafel moesten dekken. De kinderen konden een oberdiploma verdienen door een moeilijk parcours af te leggen met een dienblad vol met bekers water. Dat was niet gemakkelijk...

Ook kwam de schoonheidsspecialiste aan bod. We maakten met de kinderen gezichtsmaskers van honing, yoghurt en cacao poeder. Wat hadden we daarna stralende gezichten!! En oh zo zacht... Er waren voetenbadjes met heerlijk geurend badzout, en we hadden een voetenbadje met bubbels... Voor diegene die wilden mochten ze als afsluiting de nagels lakken en de haren laten doen.

Enkele ouders binnen de BSO hebben vol trots verteld over hun beroep. We hadden een dierenarts op bezoek. Kinderen mochten met een echte stethoscoop de hartslag luisteren van een hond. Ze had dieren op sterk water meegenomen. Dat was reuze interessant. Ook kwam er een vrachtwagenchauffeur in een hele grote vrachtwagen. Kinderen mochten raden hoe lang dat deze was... En we mochten om de beurt even achter het stuur zitten. En natuurlijk even de claxon indrukken. We hadden een politieagent. Compleet in uniform kwam ze binnen. Dat was al indrukwekkend! Kinderen mochten vragen stellen en voor diegene die wilden mochten ze in de boeien geslagen worden. Op donderdag en vrijdag kwam de brandweer. De hele middag zijn ze geweest en hadden ze alle tijd voor ons. We mochten vragen stellen, ze lieten veel zien en we mochten natuurlijk in de brandweerwagen. Ook mochten we blussen en met een hele grote schaar ijzer doorknippen. Dat was gaaf! Op het einde reed de brandweer een rondje om de school met de sirene aan. Ook de ambulance had tijd voor ons vrijgemaakt. Heel veel kinderen hadden nog nooit een ambulance van binnen gezien. Kinderen mochten op de brancard, de hartslag werd gemeten en we mochten een zuurstofkapje op. Ook de ambulance reed een rondje om de school met de sirene aan. Als afsluiting van het thema kwam er een boer op bezoek met een splinternieuwe Deutz. Kinderen mochten om beurten meerijden in deze grote tractor.

We hebben ontzettend veel geleerd en genoten!! We willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd om ons thema tot een groot succes te maken!

Wil jij nu ook genieten van alle activiteiten die wij bij Spring IKKE, meld je dan snel aan!

Voor meer informatie over Spring Kinderopvang kunt u terecht op onze website www.spring-kinderopvang.nl.

Indien u geïnteresseerd bent in opvang voor uw kind(eren) kunt u op de website een rondleiding aanvragen op onze locatie. Wij heten u van harte welkom om op onze locatie te komen kijken en u de informatie te geven die u zoekt. U kunt ook altijd naar de locatie bellen voor meer informatie: 088-2088437/088-2088439.