Lionsclub Land van Cuijk & Overmaze organiseert voor de eerste keer de ‘Lions Special’. Dit is een fundraising actie waarbij de club dit keer een exclusief maaltijdpakket op basis van asperges aanbiedt. De ingrediënten van het pakket zijn mede gesponsord door lokale ondernemers. Door een pakket af te nemen ondersteunen de Land van Cuijkenaren Oekraïense vluchtelingen die op dit moment worden opgevangen in Moldavië. De Lionsclub ondersteunt met de actie een collega-Lionsclub in de Moldaafse hoofdstad Chisinau, die met de donatie lokaal vele monden kan voeden.

“Onze eerste special is een exclusief aspergepakket met asperges uit de regio van topkwaliteit, aangevuld met bijpassende streekproducten”, zegt Jacques Botden uit Sambeek als lid van het Lionsteam dat zorgt voor een goed verloop van deze actie. “In het pakket zit een zeer compleet aspergediner van 3 gangen voor vier personen. Het voorgerecht bestaat uit een romige aspergesoep, het hoofdgerecht is een traditioneel recept van asperges, beenham, eieren, krielaardappeltjes en aspergesaus. Het toetje is een mooie mix van aspergekaas met toastjes en chocolade asperges. Het geheel wordt compleet gemaakt met een prachtige bijpassende fles witte wijn. Uiteraard leveren we het pakket met een mooi recept voor de bereiding van het diner.”

Oekraïense vluchtelingen in Moldavië

De opbrengst van deze eerste Lions Special gaat naar in Moldavië opgevangen Oekraïense vluchtelingen. Onze collega-Lionsclub Chisinau in Moldavië zorgt er ter plekke voor dat de opbrengst van de actie goed terecht komt. Het straatarme Moldavië is een buurland van Oekraïne en telt ‘slechts’ 2,6 miljoen inwoners die zich op dit moment ontfermen over meer dan 400.000 vluchtelingen! En dat terwijl meer dan 10 procent van de Moldavische bevolking onder de armoedegrens leeft en zelf moeite heeft om eten of onderdak te betalen. Desondanks is de bereidheid om vluchtelingen uit het buurland te helpen enorm. Zo ook bij lokale de Lionsclub die een cruciale rol speelt bij het opvangen en voeden van vele Oekraïense families. Er is bewust gekozen voor financiële ondersteuning, omdat iedere euro die lokaal wordt besteed vele monden voedt. Let wel, één euro is in Moldavië bijna vier keer zoveel waard als hier. Dus voor hetzelfde geld bieden wij daar veel meer hulp als hier in Nederland.

Pakket bestellen

De maaltijdpakketten kosten € 50 per stuk en zijn nu al te bestellen bij de leden van de Lionsclub of via www.lions-lvco.nl/special. Nadat de bestelling in goede orde ontvangen is kan het pakket op 26 mei (Hemelvaartsdag) afgehaald worden tussen 12 en 17 uur aan de Steenstraat 82 in Boxmeer (tegenover de Kaaswinkel). Tegen een kleine vergoeding van € 5,- wordt de Lions Special bezorgd binnen de gemeentes Land van Cuijk en Gennep, op vrijdag 27 mei tussen 11 en 14 uur.