Bij de oprichting van het Senioren Hobby Centrum (SHC) in 2006 werd bewust gekozen voor de huidige naam. Achtergrond was, dat de opzet- ideeën afkomstig waren van de Katholieke Bond van Ouderen afd. gem. Mill. De leeftijd van een KBO lid was ruim 70 jaar (vandaag 76 jaar). De verwachting was dat KBO leden en mensen die net gepensioneerd waren interesse hadden om deelnemer te worden van het SHC.

Die inschatting bleek juist te zijn. De eerste deelnemers van het SHC waren ruim boven de 60 jaar. Al snel werd die leeftijdgrens aangepast, men mocht deelnemer worden vanaf 50 jaar. Door deze succes formule was SHC een ontmoeting centrum geworden voor medioren en senioren.

De eerste 10 jaar waren de meeste bestuursleden en vele vrijwilligers van het SHC afkomstig uit de KBO wereld. Langzaam kwam er een verandering, aanvulling van jongere vrijwilligers en aanvragen voor deelname van alle leeftijden. Tevens is het SHC enkele jaren geleden een nieuw zijweg ingeslagen door naast hobby activiteiten ook educatief bezig te zijn bijv. de talen wereld. Te denken aan Spaans, Engels, Frans en Duits, waarin vooral medioren geïnteresseerd in zijn.

Het SHC is 4 jaar geleden ook gestart met het Jeugd Hobby Centrum. Kinderen tot 12 jaar zijn daar maandelijks actief. Het klinkt voor jonge ouders niet prettig dat hun kind gaat hobbyen in een Senioren Hobby Centrum. Allerlei signalen bereikten het bestuur om de naam aan te gaan passen, en geen leeftijd grens meer aan te houden. Na een stemming door de vrijwilligers van het SHC is voor deze nieuwe naam en geen leeftijdsgrens gekozen en daardoor zorgen we voor meer duidelijkheid en aansluiting bij de situatie van het activiteiten centrum.

SHC was tot voor kort, met het Hobby Centrum Boxmeer alleen actief in het land van Cuijk. De succes formule krijgt uitbreiding: Hobby Centrum Cuyk is gestart. En we weten dat nog andere dorpen zeer geïnteresseerd zijn om ook een Hobby Centrum op te starten. Om eenheid te krijgen, hebben we gekozen voor onze nieuwe naam: Hobby Centrum Mill. Voor meer info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Laatste nieuws

Nieuwe excursie = Vrijdag 27 mei, Kersenkwekerij Fam Barten in Haps. Programma: Ontvangst met een drankje. Rondleiding en uitleg door de kwekerij. Koffie/ thee met een kersentaartje. Kosten €8.00 pp. Vertrek 13.30 u vanaf het hobbycentrum. Opgeven bij Henk Gest 0610866311 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De opbrengst van de beelden collectie tijdens jl. Hobby markt bij De Wester - georganiseerd door Ria en Ton Ederveen heeft een zeer mooi bedrag van € 300 opgeleverd. Donatie aan giro 555 t.b.v. actie Oekraïne.