Wekenlang is koeienboer Frans van Diepenbeek uit Langenboom zich al aan het voorbereiden op een uniek evenement. Op vrijdag 27 mei (daags na Hemelvaart) doet de koeienboer mee aan de Campina Open Boerderijdagen. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen jong en oud zich gratis vermaken bij zijn bedrijf met 60 koeien aan de Hogeweg 14 in Langenboom.

“Het is geen dagelijkse kost om een grote open dag op mijn erf te organiseren, maar ik vind het wel leuk om mee bezig te zijn”, vertelt boer Frans. “Ook al is mijn boerderij niet zo groot en modern, ik ben er trots op. Iedereen mag het zien en ik vertel graag over mijn vak. Als boer zorg ik ervoor dat mijn koeien elke dag melk geven waar de heerlijkste zuivelproducten van worden gemaakt.”

Op boer Frans zijn erf is die vrijdag na Hemelvaart veel te beleven. Spelletjes en activiteiten voor kinderen zoals schminken of melkpakvissen. “Het is een mooie gelegenheid voor jonge gezinnen te proeven van het buitenleven op het platteland. Spelenderwijs hopen we ze ook wat te leren over waar melk en toetjes vandaan komen en wat daarvoor allemaal moet gebeuren”, zegt de Langenbomer. “Ook komen liefhebbers van zuivelproducten aan hun trekken. Er kan volop geproefd worden van het Campina assortiment.”

Bij het koeienbedrijf van Van Diepenbeek hangt een spandoek om fietsers en chauffeurs attent te maken op de open boerderijdag. Op 27 mei zal een deel van de rondbonte koeien van het malse gras in het weiland genieten. Een aantal koeien blijft op stal om hun leven te showen voor de bezoekers. En natuurlijk zijn er kalfjes om te aaien en staan er machines en trekkers op het erf. Met een bedrijfsfilmpje van zijn werkzaamheden zoals het melken en het voeren van de koeien geeft boer Frans een indruk van het leven op de boerderij. “Ik hoop dat het mooi droog weer is en er veel mensen een komen nemen. Samen met 25 vrijwilligers gaan we er een leuke en veilige boerderijdag van maken.”

Kijk ook eens op www.campina.nl/boerderijdagen

27 mei van 10.00 tot 16.00 uur kunt u terecht bij:

Koeienbedrijf Van Diepenbeek
Hogeweg 14 in Langenboom
(weg vanuit Langenboom en Mill naar Grave nabij ’t Huukske)