De zeven specialisten van het Hobby Reparatie Centrum Mill - Hoogstraat 17 staan weer klaar voor u op vrijdag 27 Mei - 13.30-15.00 uur. Reparatie Centrum is een activiteit dat draait om repareren. Er is gereedschap en (beperkt) materiaal aanwezig alle reparaties uit te voeren. Bijvoorbeeld om kleding, meubels, elektrische apparaten, gebruiksvoorwerpen en speelgoed te repareren. Wie niets heeft om te repareren, mag ook voor een kop koffie binnen lopen.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten - en het recyclen van oude - komt CO2 vrij

De doelstelling van het Reparatie Hobby Centrum is om de duurzaamheid in onze samenleving te bevorderen en bij te dragen aan het vergroten van de samenwerking tussen burgers in Mill e.o In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Reparatie Hobby Centrum wil daar verandering in brengen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. Maar bovenal wil het Reparatie Hobby centrum laten zien dat repareren leuk is, en vaak niet al te moeilijk. Het initiatief is ook bedoeld om dorps-buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en hen te laten ontdekken dat er veel kennis en praktische vaardigheden in de eigen buurt aanwezig zijn zonder dat men dat van elkaar weer Voor de reparatie vragen wij een kleine vergoeding van € 2.50. Garantie vooraf wordt niet gegeven. De deskundige hebben vanaf nu de beschikking over professioneel gereedschap o.a. nieuwe naaimachines. Voor meer informatie even bellen naar Cris Kuppen T: 06.83551775. Zie verder www.seniorenhobbycentrum.nl.

Computer problemen dan: Inloop Computer Café-Mill

Het Inloop Computer Café van het Hobby Centrum -Mill is inmiddels bij velen bekend. De behoefte aan digitale ondersteuning, vooral bij senioren, is groot. Daarom organiseren wij een spreekuur voor vragen op het gebied van de digitale snelweg.
De maatschappij eist dat men mee gaat doen, dat men gebruik gaat maken van digitale apparatuur. De helft van de Nederlanders heeft wel eens ondersteuning nodig gehad bij digitale problemen zoals de installatie of werking van apparaten.
Bijna iedereen (95%) vraagt daarbij om hulp en 63% vraagt dit aan mensen in hun directe omgeving.
De mensen die zichzelf niet erg digitaal vinden en moeite hebben om bij te blijven met alle digitale ontwikkelingen, zijn toch vooral 66-plussers.
Deskundigen van het Hobby Centrum-Mill - Hoogstraat 17 zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en om samen te leren digitaal te gaan. Het Inloop Computer Café is laatste vrijdag middag v.d. maand ( 27 mei) geopend van 13.30-15.00uur Kosten geen- een vrijblijvende bijdrage zou welkom zijn. U kunt terecht voor vragen op gebied van DigiD, Mijn Overheid, Mijn Ziektekostenverzekering enz. Maar ook wijzen wij u de weg : t.a.v. computers-laptops-mobiele telefoons-iPad enz.