De gemeenteraad heeft de kredietaanvraag van € 18.556.080 voor de uitbreiding van het gemeentehuis in Boxmeer toegekend. Behalve de verbouwings- en verduurzamingskosten, is hierbij onder andere ook een extra risicoreservering opgenomen.

Met het vaststellen van het krediet voor het verbouwen van het gemeentehuis, kan gestart worden met het definitieve ontwerp. Vervolgens kan na de zomer de aanbesteding worden gedaan en kan er begin 2023 daadwerkelijk worden gebouwd. Het nieuwe gemeentehuis wordt dan, als alles volgens plan verloopt, eind 2024 opgeleverd.

In 2021 is unaniem gekozen voor Boxmeer als locatie voor het gemeentehuis. Eerder al werd besloten om de medewerkers van de gemeente Land van Cuijk in één centraal gebouw te huisvesten. De ervaring heeft geleerd dat dit beter en fijner werkt en daarmee ook de beste dienstverlening kan worden geleverd.

Het (relatief nieuwe) gemeentehuis van Boxmeer uitbreiden, bleek financieel en praktisch de beste optie. De verbouwing en uitbreiding van het gemeentehuis tot een duurzaam, gasloos en energieneutraal pand kan met gesloten beurs. Dit kan omdat de andere vier gemeentehuizen worden gesloten. Hierdoor wordt jaarlijks ruim € 1 miljoen bespaard.

Wethouder Mark Janssen: “Het voelt goed dat vrijwel de gehele gemeenteraad dit plan ondersteunt. Het is een belangrijke stap naar de daadwerkelijk bouw van het nieuwe huis van onze gemeente. We gaan verder op de ingeslagen weg: een sober en doelmatig gebouw, dat een visitekaartje voor de gemeente Land van Cuijk en een fijne werkplek voor de medewerkers wordt”.