Op zondag 22 mei opende de in Mill geboren en getogen Jordie Jans (27 jaar) Major Garden aan de Molenstraat in Wanroij. “Wij willen als Major Garden producten voor in de tuin leveren die duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn en hierin unieke combinaties mogelijk maken.” Denk aan kunstgras, tuinverlichting, schuttingen, poorten en steenkorven in verschillende soorten materialen zoals aluminium, WPC, keramiek en glas. “In de toekomst gaan we het assortiment nog uitbreiden met andere producten die passen bij het buitenleven, maar op dit moment willen we eerst deze unieke producten en combinaties van materialen goed onder de aandacht brengen.”

Bij een bezoek aan de showroom in Wanroij valt direct op dat Major Garden niet met ‘normaal’ tuinhout werkt. “Het vergrijst, kan rotten en trekt krom, men moet het schilderen of impregneren en uiteindelijk komt dat weer in het milieu terecht en dat past niet in onze visie. Wij hebben dus gekozen voor andere materialen zoals onder andere composiet. Dit bestaat uit 60% houtvezels en 40% polyethyleen, dit is de minst schadelijke kunststof.” De kunststofvezels zijn gerecycled waardoor ze dus ook minder belastend zijn voor de natuur. “Het is veel kleurvaster en goed schoon te houden en uiteindelijk als het over twintig of dertig jaar versleten is kan het hout en de kunststof gesplitst en weer gerecycled worden.” Jordie vertelt dat composiet wel duurder in de aanschaf is. “Maar als je meeneemt dat je niet hoeft te schilderen en het echt veel langer mee gaat, dan valt de prijs mee.”

Jordie heeft voorheen ook in de zorg gewerkt. “Mijn zusje Maudy heeft een verstandelijke beperking en daardoor kwam ik ook in de zorg terecht. Hoewel ik het fantastisch vond om in de zorg te werken, er veel geleerd heb en veel kansen heb gekregen, merkte ik dat ik klaar was met groeien. Ik was er niet van overtuigd dat ik er gelukkig van zou worden als ik dat bleef doen.” Jordie zocht een nieuwe uitdaging en passie en vond deze na overleg met zijn vader in het ondernemerschap. “Mijn vader is zelf ook ondernemer en samen hebben we veel verschillende branches bekeken en besproken. Verkopen van producten in combinatie met omgang met mensen ligt mij het beste. Vandaar dat ik met Major Garden gestart ben, een bedrijf waar zowel hoveniers, tuinarchitecten en particulieren terecht kunnen.”

Uiteindelijk is het allemaal iets groter geworden dan gedacht. Was het in eerste instantie de bedoeling om bij zijn ouders in Mill een ruimte van 80m2 in te richten, is het ruim 550m2 geworden in Wanroij. “Er zijn zoveel mooie producten die passen bij onze visie, er kwamen extra leveranciers bij en ik heb een selectie gemaakt van mooie duurzame producten die ik nu in het aanbod heb opgenomen.” Ondertussen is er ook een samenwerking met zijn vader ontstaan. “In Haps start hij met het maken van aluminium poorten. We hebben een systeem bedacht waardoor we die poorten met verschillende materialen kunnen vullen. De palen worden in de afwerking verfijnd waardoor we daar ook elektriciteit in kunnen verwerken.”

Major Garden wil in de toekomst groeien qua producten, maar alleen met producten die passen bij de visie. Dat groeien zit ook verwerkt in de naam: Major staat voor groter, beter en belangrijk. “Het is ook een samenvoeging van de naam van mijn zusje Maudy en mijn naam Jordie.”

De producten die verkrijgbaar zijn bij Major Garden zijn te bezichtigen in de showroom en in de webshop. Materialen worden thuis afgeleverd en desgewenst is montage ook mogelijk.

Major Garden
Molenstraat 34 Wanroij
Tel. 06 46 26 00 38
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I. www.majorgarden.nl