De Wethouder Lindersstraat en de Van Ophovenlaan worden binnen de bebouwde kom van Wilbertoord opnieuw ingericht. Deze wegen zijn slecht zijn en sommige bomen van minder goede kwaliteit. Ook willen we als gemeente Land van Cuijk de verkeersveiligheid verbeteren en er wordt een riool voor hemelwater aangelegd. Op basis van de reacties op het Voorlopig Ontwerp is nu een Definitief Ontwerp opgesteld.

Belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Verbetering van de fietsoversteek bij het nieuwbouwplan Moerboom;
  • Geaccentueerd centrum, echter zonder ‘karrenspoor’ in verband met de verkeersveiligheid en geluidsniveau;
  • Gedeeltelijk een tweede voetpad bij de even-huisnummers (nummers 18 t/m 84);
  • Zijweg richting huisnummers 66/66A/66B wordt meegenomen in de reconstructie;
  • Inpassing extra parkeerplaatsen.

Vervolg

Op woensdag 29 juni 2022 organiseren we een presentatieavond voor alle geïnteresseerden in het project. Op deze avond presenteren wij het Definitief Ontwerp en de onderbouwing.

Datum: woensdag 29 juni. Tijd: 19:00-20:30 uur. Locatie: Gemeenschapshuis De Wilg, Wethouder Lindersstraat 11, Wilbertoord

Aanwonenden ontvangen per brief een uitnodiging voor deze avond. Wil je ook deelnemen? Stuur dan je naam en het aantal deelnemers naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In eerste instantie is gezegd dat de werkzaamheden in 2023 worden uitgevoerd. Helaas is dit niet haalbaar. Dit heeft onder andere te maken met aanvullend onderzoek in het voorbereidingstraject en de voorbereiding/afstemming van diverse nutspartijen (kabels- en leidingen in de ondergrond). Naar verwachting worden de werkzaamheden uitgevoerd in 2024 en/of 2025.

Presentatievideo en tekeningen

De ontwerptekeningen Definitief Ontwerp profielen en het Definitief Ontwerp inclusief impressies kun je downloaden via de projectenwebsite van ingenieursbureau Jens. Je vindt daar ook een presentatievideo. Zie: www.onzeopenbareruimte.nl/wethouder-lindersstraat.