“22 jaar geleden hebben wij als twee Wanroijse jongens ons bedrijf Laarakkers-Wijnhoven opgericht,” vertelt Twan Wijnhoven. “Aanvankelijk hebben we onze bouwactiviteiten gericht op Wanroij en directe omgeving, maar al gauw breidde de omgeving zich uit tot het Land van Cuijk en daarbuiten.” Nu in 2022 zijn ze uitgegroeid tot een volwaardig aannemersbedrijf met 14 vaste medewerkers en voorzien ze in complete woningbouw, projektbouw, grote verbouwingen en renovaties, maar ook voor de minder grote klussen lopen ze zeker niet weg.

“Omdat de bouw niet stilstaat en zeker de traditionele bouwwijze niet meer de enige is, hebben we ons georiënteerd op andere bouwmethodes. Uiteindelijk resulteerde dit in januari 2020 in de overname van E&B systeembouw in Boekel.” E&B systeembouw is in 2008 ontstaan uit de samenvoeging van twee Boekelse bouwbedrijven. E&B systeembouw is specialist op het gebied van prefab systeembouw. Deze manier van bouwen is vele malen sneller dan de traditionele bouw. “Elke vraag naar prefab houtskeletbouw kunnen wij beantwoorden. Of het nu gaat om complete woningen, optoppingen op woningen of aanbouwen.”

Bij bij E&B systeembouw bouwen ze damp-open. “Dat wil zeggen ademend. We maken veelal gebruik van duurzame en natuurlijke materialen wat een fijn woonklimaat biedt. Omdat een groot deel van de constructie prefab vervaardigd wordt, kan een volledig woonhuis binnen 5 dagen wind- en waterdicht gemaakt worden.”

In januari 2021 is het bedrijf verhuisd van Boekel naar Wanroij en heeft zich gevestigd op industrieterrein Molenveld, waardoor Laarakkers-Wijnhoven en E&B systeembouw buren van elkaar zijn geworden. “Doordat we dicht bij elkaar zitten kunnen we heel makkelijk kennis, handjes en materieel uitwisselen.”

Wilt u meer weten over dit bedrijf en de mogelijkheden die men kan bieden, ga dan eens een kijkje nemen en een bak koffie drinken in hun werkplaats aan het Lampersveldpad 7 in Wanroij.

Verder is men bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 0492321537. Zie ook www.eenbsysteembouw.nl.